As nuk e imagjinoni dot pasurinë e Grida Dumës, mbi 160 mijë euro i kushtojnë vetëm…

544
0

Sekretarja e marrëdhënieve me publikun në Partinë Demokratike, Grida Duma, është një nga deputet më të pasura të opozitës. Lidhur me pasurine ajo pati dhe nje debat ne distance me ish-Ministrin e Brendshëm Saimir Tahiri. Ndërsa në emisionin “Opinion”,  ku ishte e ftuar edhe deputetja Duma po  flitej për kodimin dhe ç’kodimin e deklaratave të Saimir Tahirit, ky i fundit, ka ndërhyrë me anë të një bisede telefonike.

Tahiri në prononcimin e tij ndër të tjera ka thënë: “E di Grida Duma si e kam bërë detyrën”. Kjo deklaratë u konsiderua si një mesazh i drejtpërdrejtë për zonjën Duma, e cila nga ai moment heshti dhe nuk foli asnjë fjalë. Grida Duma, e cila përgjithësisht është e ashpër ndaj politikave qeverisëse asnjëherë nuk ka nguruar të flasë për tema të ndryshme.

E vetmja çështje, për të cilën Duma ka heshtur është lakimi i emrit të saj, pasi përkonte me inicialet G.D. në videon-erotike të deputetit Ervin Salianji. Pas replikës së ish-Ministrit të Brendshëm, duke se Duma do të shtojë në CV-në e saj të heshtjes edhe rastin “Tahiri”. Grida Duma, e cila u zgjodh deputete për herë të parë në korrik të vitit të shkuar,  së fundmi e kemi parë të flasë për varfërinë.

Në disa raste, deputetja ka “braktisur” për disa orë luksin ku jeton për të vizituar familjet e varfr a të cilat janë hequr nga skema e ndihmës ekonomike.Referuar të dhënave të pasurisë të përgatitura nga Open Spending Albania dhe të dhënave të marrë nga CNA.al pranë ILDKPKI –së, vërehet se Duma në rolin e  zëvendës-ministres gjatë qeverisjes së Berishës, ka në pronësi dy apartamenteve luksoze, njëri në Tiranë dhe tjetri në Durrës me një vlerë totale prej 162 000  euro.

Gjithashtu deputetja ka në pronësi gjithashtu edhe një fuoristradë luksoze prej 30 000 eurosh si edhe një tjetër makinë, kësaj radhe BMW me vlerë 15 000 euro.

Ndër të tjera ajo ka edhe katër llogari bankare, të cilat deri në momentin e deklarimit kishin rreth 2.4 milion lekë kursime.

Deklarata fillestare të vitit 2011

Pronare me 50 % e një apartamenti banimi me sipërfaqe 153 m2 në Tiranë blerë në vitin 1999, vlera 18 500 dollarë.

Pronare me 100 % e një ap. banimi me sip. 152 m2 në Tiranë, blerë në vitin 2005 me divident nga aksione në partneritet, vlera 90 000 euro.

Pronare me 100 % e një ap. banimi me sip 121 m2 + tarracë 90 m2, blerë në vitin 2008 me divident nga aksione në partneritet, vlera 72 000 euro.

Kredi bankare leasing në një bankë të nivelit të dytë për blerje automjeti, detyrimi i mbetur pashlyer, 11 600 euro (shumë e mbetur për t’u paguar në gusht 2016.).

Pronare me 100 % i një makine ‘Chevrolet Captiva’ blerë në gusht 2007, 22 000 euro leasing, vlera 33 000 euro.

Burimi i të ardhurave nga Puna:

Të ardhura nga Fakulteti i Shkencave Sociale, departamenti i Sociologjisë.

Të ardhura nga Universiteti “Marin Barleti”.

Të ardhura nga Universiteti Europian i Tiranës.

Të ardhura nga Agjencia e Akreditimit (MASH).

Të ardhura nga OSBE, Departamenti për Demokratizim.

Të ardhura nga paga si zëvendësministre deri më 05.09.2013, 1 230 702 lekë.

Pronare me 100 % e një apartamenti  banimi me sip. 152 m2 në Tiranë, blerë me kursime, divident në shoqëri private, vlera 90 000 euro.

Pronare me 100 % e një apartament banimi me sip 121 m2 + tarracë 90 m2 në Durrës, blerë në vitin 2008 me divident, vlera 72 000 euro.

Pronare me 100 % i një makine ‘Chevrolet Captiva’ blerë me të ardhura nga shitja e makinës së vjetër + leasing, vlera 33 000 euro.

Të ardhura nga shitja e ap. me sip 53 m2 në Tiranë, 4 910 000 lekë.

Kontratë leasing në një bankë të nivelit të dytë për blerje makine. Detyrimi i shlyer 11 040 euro, detyrimi i mbetur pashlyer, 11 040 euro.

Shpenzime për blerjen e një makine ‘BMË’, blerë me kursime, të ardhura nga shitja e makinës së vjetër, të ardhura nga shitja e ap., vlera 15 000 euro.

Viti 2012

Të ardhura nga paga si zëvendësministre deri më 05.09.2013, 1 230 702 lekë.

Pronare me 100 % e një apartamenti banimi me sip. 152 m2 në Tiranë, blerë me kursime, divident në shoqëri private, vlera 90 000 euro.

Pronare me 100 % e një apartamenti banimi me sip 121 m2 + tarracë 90 m2 në Durrës, blerë në vitin 2008 me divident, vlera 72 000 euro.

Pronare me 100 % i një makine ‘Chevrolet Captiva’ blerë me të ardhura nga shitja e makinës së vjetër + leasing, vlera 33 000 euro.

Të ardhura nga shitja e ap. me sip 53 m2 në Tiranë, 4 910 000 lekë.

Kontratë leasing në një bankë të nivelit të dytë për blerje makine. Detyrimi i shlyer 11 040 euro, detyrimi i mbetur pashlyer, 11 040 euro.

Shpenzime për blerjen e një makine ‘BMË’, blerë me kursime, të ardhura nga shitja e makinës së vjetër, të ardhura nga shitja e ap., vlera 15 000 euro.

Viti 2017 para fillimit të detyrës

Pronare me 50 % (pjesë e regjimit martesor, 50 % me 50 % me bashkëshortin) e një ap. banimi me sip. 152 m2 në Tiranë, blerë nga deklaruesja sipas kontratës së porosisë me kursime, kontribute prindërore, divident nga ortakëria në sipërmarrje private, vlera 90 000 euro.

Apartament banimi në Durrës i cili nuk është në pronësi të deklarueses për shkak të moszbatimit të kontratës nga pala sipërmarrëse. Për këtë arsye kontrata e pronësisë është në proces gjyqësor në Tiranë në një kohë që në vitin 2009 ishin paguar për këtë ap. 72 000 euro

Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, të ardhura nga paga si lektore me kohë të pjesshme dhe të plotë, 287 756 lekë.

Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, të ardhura nga paga si lektore me kohë të pjesshme dhe të plotë, 372 573.

Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë, të ardhura nga paga si lektore me kohë të pjesshme dhe të plotë, 3 558 euro.

Gjendja cash, 1 250 000 lekë.

Pronare me 100 % i një makine ‘Chevrolet Captiva’ blerë me leasing dhe vlera e makinës lënë në koncesionar, shlyer me të ardhura nga pagat, vlera 33 000 euro.

Pronare me 100 % e një makine BMË, blerë me të ardhura nga shitja e ap. me sip 53 m2, vlera 15 000 euro.

Të ardhura si lektore me kohë të plotë në Fakultetin e Shkencave Sociale, Universiteti i Tiranës, 582 489 lekë.

Të ardhura si lektore e ftuar, Lead Albania, 255 dollarë.

Bashkëshorti, Z. Ilir Shqina, të ardhura si specialist (grada këshilltar), në Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme, (janar-gusht 2017.), 740 040 lekë.