Urtesi

Nje plak i mencur i thote te birit: Ne jeten tende...

0
Ha ushqimin me te mire. Fli ne shtratin me te mire. Jeto ne shtepite me te...

“Asnjë kafshatë bukë po nuk e fitove vetë”, i tha babai…...

0
Dikur jetonte një biznesmen mjaft i suksesshëm, i cili kishte një djalë dembel dhe të pakujdesshëm. Ndaj, i ati donte t’i mësonte...

“Kur fiton bukën me punë të ndershme, mos ki turp ta...

0
Puna është shumëçka dhe më së miri e vlerësojnë këto thënie nga njerëz të mëdhenj, në histori… 36...

Letra e një të moshuare 83-vjeçare / “Duhet të jesh e...

0
“Kam filluar të lexoj shumë më tepër kohët e fundit, pa u shqetësuar për pluhurin në rafte. Ulem në oborr dhe admiroj...

Fëmija dhe pema e mollës! Fabula e mençur, si ua “marrim...

0
Shumë kohë përpara, na ishte një dru i madh molle. Një fëmijë e kishte qejf të vinte për çdo...

Histori: “Duaje më shumë nënën tënde…!”

0
Prindërit e mi u ndanë dhe kjo nuk ishte fatkeqësia më e madhe. Ka edhe gjëra shumë më të rënda se kaq,...

Historia e mrekullueshme, e Tomas Edisonit dhe nënës së tij..

0
Një ditë, Tomas Edisoni erdhi në shtëpi dhe i dha të ëmës në dorë, një copë letër. “Ma dha mësuesja”, i tha...

“Provimi i jetës”! Dredhia e mësuesit që kapi mat studentët gënjeshtarë....

0
Një natë katër studentë dolën për të festuar. Ata qëndruan jashtë gjithë natën duke festuar dhe duke u kënaqur…