“Kur fiton bukën me punë të ndershme, mos ki turp ta hash në mes të rrugës!” 37 Thënie për Punën

1791
0

Puna është shumëçka dhe më së miri e vlerësojnë këto thënie nga njerëz të mëdhenj, në histori…

36 Thënie për punën

1. Kush që dëshiron të hajë arrën, duhet të thyejë më parë lëvozhgën. – Plutarku

2. Ai që rron vetëm me shpresë, nga uria vdes. – Thënie Turke

3. Edhe toka më pjellore po të mos punohet, prodhon ferrat më të egra. – Anaxagoras

4. Zot është ai i cili përpiqet. – Maxim Gorky

5. Zanati nuk kërkon as të hajë, as të pijë, por të ushqen vetë. – Thënie Mongole

6. Dita pa punë të lodh më shumë se nata pa gjumë. – Thënie Arabe

7. Gabimeve që kryejmë, ne u vëmë emrin përvojë… – Oscar Wilde

8. Jeta pa punë është pleqëri e parakohshme. – Volfang Gëte

9. Kohën e çdo pune e ndaj, çdo punë ka kohën e saj. – Naim Frashëri

10. Mijëra fjalë lënë më pak gjurmë se një punë. – Henrik Ibsen

11. Më mirë ta kaloj kohën me sëmundje, se sa pa punë. – Lucius Annaeus Seneca

12. Lumturinë e gjen ai që punon. – Leonardo Da Vinci

13. Kush përpiqet pa reshtur, ai është i shpëtuar. – Volfang Gëte

14. Mos fol për një dru, pa parë pemët e tij. – Thënie Indiane

15. Mos kërko ndihmë nga asnjeri për një punë që mund ta kryesh vetë. – Thënie Spanjolle

16. Mos u lut, po puno! – Thënie Japoneze

17. Mund të lodhesh nga çdo gjë, me përjashtim të punës. – Thënie Franceze

18. Natyra i shet të mirat materiale vetëm me një çmim që e ka emrin punë. – Leonardo Da Vinci

19. Në botë mund ta ndjesh veten si në shtëpi vetëm duke punuar.

Ai që nuk punon, nuk ka atdhe. – Berthold Auerbach

20. Në qoftë se bukën e ke nxjerrë me punë të ndershme, mos u druaj ta hash edhe në mes të rrugës. – Thënie Taxhike

21. Në qoftë se pushon gjatë, do të ndryshkesh shpejt. – Thënie Ruse

22. Njeriun nuk e ndihmon duke i dhënë të hajë çdo ditë peshk, por duke e mësuar të zërë peshk. – Thënie Kineze

23. Një njeri i ditur i cili ka parë çdo gjë, nuk vlen sa njeriu që ka bërë gjithsej një send me duart e veta. – Thënie Kineze

24. Një orë punë të mëson më shumë se sa një orë shpjegim – Jean-Jacques Rousseau

25. Pa punë njeriu nuk mund ta ruajë dinjitetin njerëzor.

Prandaj njerëzit bosh kujdesen për madhështinë e jashtme. – Leo Tolstoy

26. Për dembelin çdo punë është e rëndë. – Gjerasim Qiriazi

27. Për njeriun me talent dhe me dashuri për punën nuk ekzistojnë pengesa. – Ludwig van Beethoven

28. Përvoja është një krehër që jeta ta jep pasi ke humbur flokët. – J. Strevc

29. Po të kesh duar të mira edhe guri jep pemë – Maxim Gorky

30. Puna këmbëngulëse mund çdo gjë. – Virgjili

31. Puna na largon tri të këqija të mëdha: mërzinë, vesin dhe nevojën. – Volteri

32. Punën e të tjerëve mund ta çmojmë sipas asaj se sa punojmë vetë. – Jean-Jacques Rousseau

33. Qeni që nuk bën gjë, është plot me pleshta. – Thënie Spanjolle

34. Qetësia mbyt. I gjallë është vetëm ai që punon. – Kornero

35. Rrojmë me punë dhe jo me vite. – Michelangelo

36. Sa më e lartë është kultura, aq më e ndershme është puna. – V. Rosher

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.