Kukësi, qyteti që po braktiset


Kukësi qytet i mikpritjes dhe bujarisë shqiptare po shkon drejt braktisjes

Kukësi është qytet në Shqipërinë verilindore, i shtrire në rrëzë të Malit të Gjallicës dhe në breg të Liqenit të Fierzës, në Rrafshen e Lumës. Është qendra e Qarkut Kukës. Motoja e qytetit është “Qyteti i mikpritjes dhe bujarisë”.

Sipas Institutit të Statistikave, gjatë pesë viteve të fundit nga ky qark është larguar rreth 24 për qind e popullatës. Ky fenomen vazhdon edhe sot e kësaj dite.

Qarku i Kukësit, është zona me nivelin më të lartë të varfërisë në Shqipëri, ndaj një pjesë e banorëve largohet drejt emigracionit, apo zonave më të ulëta të vendit.

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *