Kukësi, qyteti që po braktiset

1223
0


Kukësi qytet i mikpritjes dhe bujarisë shqiptare po shkon drejt braktisjes

Kukësi është qytet në Shqipërinë verilindore, i shtrire në rrëzë të Malit të Gjallicës dhe në breg të Liqenit të Fierzës, në Rrafshen e Lumës. Është qendra e Qarkut Kukës. Motoja e qytetit është “Qyteti i mikpritjes dhe bujarisë”.

Sipas Institutit të Statistikave, gjatë pesë viteve të fundit nga ky qark është larguar rreth 24 për qind e popullatës. Ky fenomen vazhdon edhe sot e kësaj dite.

Qarku i Kukësit, është zona me nivelin më të lartë të varfërisë në Shqipëri, ndaj një pjesë e banorëve largohet drejt emigracionit, apo zonave më të ulëta të vendit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.