Lu në Korçë pritet si hero, “Ja korçare, ja hiç fare”

“Fjalia e parë që mësova në shqip ishte nga ky qytet – ja korçare, ja hiç fare!” u tha Ambasadori Donald Lu qytetarëve në Korçë.
Marrëdhënia e gjatë e Korçës me emigracionin në Amerikë, prej më se një shekulli, u festua me aktivitete simbolike në “Pazarin e vjetër” të qytetit, ku prania e diplomatit Lu ka tërhequr vëmendjen e të pranishmëve.

“Mësuesja ime e parë në Amerikë për gjuhën shqipe ishte korçare dhe një nga fjalitë e para që kam mësuar ishte ‘Ja korçare, ja hiç fare’. Kam mësuar gjithashtu që ushqimi dhe muzika nga Korça janë më të mirat.

Lu: Një nga fjalitë e para që kam mësuar ishte “Ja korçare ja hiç fare”. Kam mësuar që ushqimi nga Korça është më i mirë. Unë shpresoj se të gjithë në Korçë mund të vizitojnë Amerikën.

Më tej, Donald Lu vizitoi edhe këndin e kuzhinës, ku simbolikisht ishin përgatitur gatime tradicionale amerikane. Ambasadori pranoi jo vetëm të shijonte këto gatime, por nuk hezitoi që për pak kohë të ishte ai kuzhinieri.

Comments

comments

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *