Një sëmundje e lashtë ka rënë papritur në botën moderne, ajo përhapet kjo kafshë , shmangeni me çdo kusht!

880
0

Një sëmundje e lashtë ka rënë papritur në botën moderne.

Një rast i ri i kësaj sëmundje përhapjen e kafshëve u diagnostikua në Florida.

Sëmundja quhet lebroze, lebra është një infeksion i ngadalshëm në rritje i shkaktuar nga bakteret.

Ndikon në nerva, sy, lëkurë dhe zgavrat e hundës. Ndërsa mund të shërohet me diagnozë të hershme, zakonisht është vdekjeprurëse. Nëse nuk trajtohet, dëmtimi nervor mund të rezultojë në paralizë të duarve dhe këmbëve. Në raste shumë të avancuara, personi mund të ketë plagë të shumëfishta për shkak të mungesës së ndjesisë dhe me kalimin e kohës ka rezultuar në humbjen e dukshme të këmbëve dhe gishtërinjve.

Ulcerat e kornealit dhe verbëria mund të ndodhin edhe nëse preken nervat e fytyrës. Treguesi më i zakonshëm i sëmundjes është kur lëkura juaj fillon të bëhet më e çelët, ose e errët dhe shumë e thatë. Rritja e rasteve ka gjasa për shkak të rritjes së kontaktit me armadillot (Dasypus novemcinctus) është një nga krijesat e pakta që mund të bartin bakterin që shkakton lebrozin.

Burimi: Healinglifeisnatural
©gatuajshendetshem/a.c./