Zvicra paralajmeron qytetaret: Nëse mbushen spitalet, nuk do t’i pranojmë keta persona..

374
0

Në kohën kur rastet e reja me koronavirus po shtohen së shume, në Zvicër po flitet sërish për protokollin mjekësor për të përballuar një mbipopullim të mundshëm të terapisë intensive.

Normat në këtë vend parashikojnë se në rast se nuk ka shumë vende të lira, mjeku mund të vendosë që të mos pranojë persona mbi 85 vjeç ose persona mbi 75 vjeç që kanë cerozë, probleme me veshkat dhe probleme me zemrën.

Protokolli është publikuar që në date 20 mars, por kurrë nuk është aplikuar deri tani. Sidoqofte, situata në javët e fundit duket se do të bëjë që mjekët të nisin ta aplikojnë dhe të bëjnë zgjedhje të vështira.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.