Zbulohet skandali botëror: Produktet e Dove-s shkaktojnë kancer!

564
0

Është padyshim një ndër markat më të përdorura në të gjithë botën. Sot Dove është marka kryesore e pastrimit numër dhe shitjet e saj janë mbi 2.5 miliardë dollarë në një vit.

Megjithatë një artikull në portalin “Helathy Holistic Leaving” raportohet se shumë nga produktet dove përmbajnë elemente toksike.

Ja cilat janë sipas saj disa nga produktet më të rrezikshme të Doves:

Shampot e përditshme të flokëve

Çfarë supozohet që bën ky produkt?

-Ndihmon në mbrojtjen e flokëve nga konsumimi i përditshëm

-I bën flokët e butë

– I bën flokët lehtësisht të menaxhueshëm

– Ushqen flokët

– I përshtatshëm për përdorim të përditshëm

Por çfarë përmban me të vërtetë?

Përbërësit:

Ujë, Sulfat Natriumi,Glicerinë,Acid Nitrik, Propolis, Klorur Natriumi etj, të gjitha këto siç mund ta merrni me mend shumë të dëmshme.

Përpos shampove të përdorimit të përditshëm, ky artikull përmend ndër të tjerash edhe  shampot e trupit apo kremërat e ndryshëm hidratues.

Realiteti prapa përbërësve

Cfarë mund të na shkaktojë për shembull prania e sulfat natriumi në shampot tona? 

Rreth 12.200 studime që testojnë efektin dhe ekspozimin afatgjatë ndaj këtij elementi tregojnë se ai mund të shkaktojë:

-Irritim të lëkurës dhe syve

-Toksicitet të organeve

-Çrregullime endokrine dhe ndryshime biokimike

-Mutacione të mundshme dhe kancer

Bukuria e vërtetë nuk duhet të ketë një kosto kaq të lartë, prandaj mbetet për tu parë, nëse vërtet kjo markë kaq e njohur i përmban këto elemente kaq të rrezikshme.