Zbulohen rregullat e reja, ja 6 rastet kur rrezikoni t’u mbyllet profili në Facebook

458
0

Rrjeti social më i madh në botë, “Facebook” është përfshirë kohët e fundit në një skandal për mos rrespektimin e të dhënave dhe privatësisë. Për këtë arsye, kompania ka marrë masa të ashpra që do të çojnë deri në mbylljen e profilit në rast se shkelen rregullat.

Në listën e gjërave përfshihet:

1-Postimi i cdo lloj përmbajtjeje me qëllim të dhunshëm ose përmban kërcënime është rreptësisht e ndaluar. Nëse zbulohet se promovoni krimin, shisni drogën ose armët, llogaria juaj do fshihet menjëherë.

2-Siguria e përdoruesve të Facebook është vënë në rrezik nga sulmi kibernetik. Nëse do ketë ngacmim të vazhdueshëm, përfshirë keqpërdorimin e postimeve apo fotove, nuk tolerohet.

3-Postimet me përmbajtje të papranueshme, si zhveshja monitorohen dhe hiqen menjëherë. Kjo gjë përfshin fjalimet fyese, diskriminimin, dhunën dhe lakuriqësinë.

4-Facebook përcakton postimet që synojnë të shkaktojnë dëme emocionale dhe fizike, të cilat fshihen menjëherë nëse kërcënohet siguria e përdoruesit.

5-Përmbajtjet përmbushin kërkesat e ‘integritetit dhe origjinalitetit’, prandaj Facebook zbulon nëse përdoret një emër i rremë dhe fshin llogarinë tuaj. Ndërsa për lajmet e rreme, nuk shkaktojnë asnjë problem.

6-Facebook e fshin llogarinë tuaj nëse ju e kërkoni. Nëse ndodh që një person humb jetën, stafi i kompanisë Facebook fshin llogarinë nga kërkesa e konfirmuar e familjes tuaj.