Trump padit Facebook: “Favorizon punëtorët e huaj”

185
0

Akuza kundër gjigantit amerikan Facebook, themeluar nga Mark Zuckerberg, është për disk riminim ndaj punëtorëve amerikanë duke favorizuar ata emigrantë. Kjo u njoftua nga Wall Street Journal.

Në detaje, Departamenti i Drejtësisë pretendon se media sociale “rezervon në mënyrë të paligjshme kualifikimet më të paguara për emigrantët, si pjesë e fushatës së saj për të sponsorizuar qëndrimin e përhershëm të këtyre punëtorëve”. E gjithë kjo do të bëhej përmes skemës së vizave H-1B, e cila është një vizë në Shtetet e Bashkuara që lejon punëdhënësit amerikanë të punësojnë përkohësisht punëtorë të huaj në profesione të specializuara. Një procedurë që, sipas Trump, do të ishte në dëm të punëtorëve amerikanë.

Ankesa e Departamentit të Drejtësisë është mbledhur në 17 faqe dhe e vendos Facebook-un në bankën e të akuzuarve për “rregullimin” jo të duhur të paktën 2,600 pozicione midis 2018 dhe 2019 që ishin zënë nga punëtorë të huaj me viza të kualifikimit të lartë H-1B , pikërisht në momentin në të cilin Social do të kishte aplikuar për sponsorizim për qëndrim të përhershëm për punëtorët e lartpërmendur (dmth. ‘Green Card’).

Lidhur me akuzën, mbrojtja do të duhet të provojë se nuk ka qenë në gjendje të gjejë ndonjë punëtor amerikan të kualifikuar për të kryer punën dhe për këtë arsye do të kishte kërkuar marrjen e Green Card për punëtorët e huaj të përfshirë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.