Super Green Pass, ja çfarë ndryshon nga sot, gjoba deri ne 1mije euro..

76
0

Nga e hëna e 6 dhjetorit hyjnë në fuqi rregullat e reja anti-Covid dhe Super Green Pass edhe në zonën e bardhë. Dekreti i miratuar nga më 24 nëntor parashikon gjoba nga 400 deri në një mijë euro për ata që hyjnë në restorante dhe klube pa certifikatën e gjelbër të “forcuar” dhe pa certifikatën “bazë” në mjetet e transportit publik. Policia do të punësohet në stacionet e autobusëve dhe metrosë.

KU JU DUHET Green Pass – Nga e hëna do të reduktohen hapësirat për mbi 6 milionë italianë të pavaksinuar: bëhet shtrengimi i ri dhe gjithashtu do të marrë transportin publik (transport hekurudhor rajonal dhe ndërrajonal përveç transportit publik lokal). të jetë e nevojshme të kesh të paktën lejen bazë Green (ajo që merr edhe vetëm me tampon). Me testin negativ mund të vazhdoni të shkoni në punë, në palestër, të qëndroni natën në hotel dhe pak më shumë. Vetëm me tampon nuk do të mund të ulesh në tavolinë në bar, të shkosh në restorant brenda ose në teatër. “Baza” është e detyrueshme edhe për hotelet, dhomat e zhveshjes për aktivitete sportive, dasma..

KU JU DUHET SUPER GREEN PASS – Nga data 6 Dhjetor, siç u përmend, mbërrin “Green pass” i përforcuar: është i vlefshëm vetëm për ata që janë vaksinuar ose sheruar dhe përdoret për të hyrë në aktivitete që përndryshe do t’i nënshtroheshin kufizimeve në zonën e verdhë, por duhet të përdoret duke filluar nga zona e bardhë për shfaqje, ngjarje sportive, katering të brendshëm, disko dhe evente publike. Leja Super Green kërkohet gjithashtu për festat e ditëlindjes dhe diplomimit. Në rast kalimi në zonën portokalli, kufizimet nuk zbatohen, por vetëm mbajtësit e lejes së përforcuar të gjelbër mund të kenë akses në aktivitete.

Leja E GJELBËR QË TASHME NË POSEDON ËSHTË vlejtur – Nuk do të jetë e nevojshme të shkarkohet leja e përforcuar e Gjelbër: për të vaksinuar dhe të rikuperuar, ajo që tashmë posedohet është e vlefshme. Kodi QR në fakt do të mbetet i njëjtë, edhe nëse nuk do të zgjasë më 12 por 9 muaj dhe aplikacioni “Verifikimi C19” do të përditësohet për kontrollet.

GJOBAT DHE DËNIMET – Kundërvajtësit që hyjnë pa poseduar ose siguruar certifikatën e “përforcuar” rrezikojnë gjoba të rënda që variojnë nga 400 deri në një mijë euro. E njëjta gjë vlen edhe për drejtuesit e ambienteve, në rast moskontrolli të certifikatës. Në rast të gjobave për më shumë se tre ditë, vendi është gjithashtu i detyruar të mbyllet deri në dhjetë ditë. Edhe ata që shkelin rregullat për “bazën” e “Green pass” rrezikojnë të paguajnë nga 400 deri në një mijë euro: do të ndëshkohen si ata që hyjnë pa certifikatë jeshile ose me certifikatë false, ashtu edhe ata që nuk bëjnë kontroll.

KONTROLLET – Kontrollet në transportin publik duhet të zbatohen në mënyrë të tillë që të garantojnë rrjedhshmërinë e shërbimit dhe të “shmangën” “tubimet e mundshme dhe çdo pasojë të rendit publik” si dhe do të forcohen edhe në zonat e jetës së natës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.