Shqiptarët më të Palumturit në Europë, ja studimi i OKB

982
0

Raporti për Lumturinë Botë, World Happiness Report, e cila rendit 155 shtete sipas niveleve të tyre të lumturisë, dhe botohet çdo vit nga Rrjeti i Përbashkët i Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara (United Nations Sustainable Development Solutions Network: http://worldhappiness.report), raporton faktor.al
Raporti kompleks matë mirëqënien sipas lirisë për të bërë zgjedhje të jetës, korrupsion, bujari, ekonominë. Shqipëria sipas matjeteve të studimit të OKB është e ndër vendet e fundit për lumturinë me 4.6 pikë, raporton faktor.al/
.
Raporti, i pesti që del nga viti 2012, vazhdon të fitojë njohje globale ndërsa qeveritë, organizatat dhe shoqëria civile gjithnjë e më shumë përdorin indikatorët e lumturisë për të informuar vendimet e tyre për krijimin e politikave, raporton faktor.al