Shpërthen skandali seksual në Vatikan: “Nëse të pëlqen do doja të të kisha për gjithë ditën si skllav timin”

404
0

Një dosje prej 1200 faqesh është paraqitur në Vatikan nga Kryepeshkopata e Napolit, ku ka të bëjë me biseda dhe foto të prifterinjve ‘gay’.

Në skandalin e fundit, 34 priftërinj dhe gjashtë seminaristë u identifikuan si homoseksualë.

Në dosje përfshihen biseda nga Grindr, Telegram, Facebook dhe WhatsApp, Francesco Mangiacapra, i cili paraqiti provat, tha se ishte anëtar i Kishës Katolike .

Ai është shprehur se dosja nuk është për të dëmtuar emrat që përmenden në atë dosje por, për t;u shpjeguar atyre se jeta e tyre e dyfishtë nuk është e dobishme as për ata as për viktimat.

Sipas Mangiacapra, asnjë prej priftërinjve të larguar nuk dyshohet për pedofili ose ndonjë vepër seksuale. Jo krime, por mëkate.

Mangiacapra, i cili ka punuar si avokat para se të bëhej një “Zhigllo” i vetëshpallur, paraqiti listën me emrat dhe provat shoqëruese.

Kreu i kryepeshkopatës, Kardinali Crescenzio Sepe, tha: “Mbetet e rënduar çështja për të cilën ata që kanë gabuar duhet të paguajnë çmimin, dhe të pendohen për dëmin e bërë. “Priftërinjtë që përmendeshin, shtoi ai, u përkasin famullive të ndryshme dhe asnjëri prej tyre nukështë nga Napoli.

Mediat italiane, të cilat kanë paraqitur dosjen inkriminuese, përmendën fragmente të bisedave pa i zbuluar emrat e atyre që ishin përfshirë.

“Nëse të pëlqen do të doja të të kisha për gjithë ditën si skllav timin, i lidhur dhe duke mu bindur mua”, shkruhej në një nga sms-të.
Në ditët në vazhdim priten zhvillime të tjera.

/Burimi:gazetaexpress/