Rritja e rasteve me koronavirus, pas Gjermanise, edhe Franca futet ne karantine

307
0

Rritja e shumtë e rasteve të reja me koronavirus kanë detyruar autoritetet francze t’iu rikthehen masave shtrënguese për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të pandemisë.

Para dy ditesh presidenti francez Macron deklaroi një izolim të dytë kombëtar, i cili parashikon mes të tjerash dhe ndalimin e levizjes se personave mes rajoneve.

Ashtu si në fazen e pare, Macron bëri me dije se masat e reja do të hyjnë në fuqi nga dita e premte dhe se njerëzit do të lejohen të dalin nga shtëpitë e tyre vetëm për arsye madhore dhe shëndetësore.

A man runs in front of the Eiffel Tower, in Paris, Wednesday, March 18, 2020. French President Emmanuel Macron said that for 15 days starting at noon on Tuesday, people will be allowed to leave the place they live only for necessary activities such as shopping for food, going to work or taking a walk. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms. For some it can cause more severe illness, especially in older adults and people with existing health problems. (AP Photo/Thibault Camus)

Bizneset jo të domosdoshme, si restorantet dhe baret do të mbyllen.

Jetet e humbura nga koronavirusi në Francë arritën në 500 në ditën djeshme prandaj autoritetet janë të vendosur të bëjnë gjithçka për të parandaluar përshkallëzimin e mëtejshëm të situatës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.