“Regolarizzazione 2020”: Për 6 muaj, nuk do ta besoni sa perqind e aplikimeve janë pranuar

272
0

Rezultate jashtëzakonisht negative për rregullimin e shtetasve të huaj në vitin 2020: praktikat mbahen peng nga pengesat burokratike, radhët e ngadalësuara nga masat kufizuese dhe lejet e qëndrimit jepen me një pikatore.

Rezultati është që gjashtë muaj pas mbylljes së më shumë se 207,000 aplikimeve të paraqitura nga punëdhënësit (85% kanë të bëjnë me punën në familje dhe 15% me bujqësi) në të gjithë Italinë janë lëshuar vetëm 1,480 leje qëndrimi, 0,71% të totalit.

Ky është alarmi i ngritur nga grupi i shoqatave që promovojnë fushatën “Unë isha një i huaj” mbi bazën e të dhënave të marra nga Ministria e Brendshme.

Raporti i plote

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.