Qyteti më i shtrenjtë në botë për të blerë shtëpi ka një zgjidhje, “Shtëpi tuba” (Foto)

584
0

Për shtatë vitet e fundit, Hong Kongu e ka mbajtur titullin e qytetit më të shtrenjta për të blerë shtëpi.

James Law, një arkitekt i bazuar në Hong Kong, mendon se mikro-shtëpitë e tij mund të ndihmojnë në lehtësimin e krizës së strehimit të qytetit.

Ai sqaron më shumë rreth dizajnit të tij të “shtëpisë së tubave”.

“Shtëpitë tuba” janë diku rreth 100 metra katrorë, ndërsa në diametër janë diku rreth 2 metra e gjysmë.

Në të janë të përfshira një frigorifer, një lavaman me një sobë dhe një banjo me dush.

Shtëpitë e tubave janë të ndëruara nëpër zona të ndryshme të vendit, përfshirë edhe nën ura