Prindërit e rinj mendonin se ishte normale që foshnja e tyre të kruante kokën derisa doktori t`i zbulonte arsyen e tmerrshme prapa këtij veprimi!

1992
0

Një nga momentet më të këndshme dhe të gëzueshme është kur fëmija juaj fillon të luajë me gishtat e tij. Duke filluar qe nga thithja e gishtave të tyre e deri te perpjekjet per te rrembyer lodrat e tyre të buta, çdo lëvizje që ata bëjnë është padyshim e adhurueshme.

Këta prindër të rinj nga Kina, një ditë vunë re se kishte diçka të gabuar me femijen e tyre nje vjecar, kur pane se sa shpesh po e gervishte kokën.

Në fillim, ata mendonin se ishte një sjellje normale për një fëmijë rreth moshës së tij, i cili natyrisht është kureshtar me çdo objekt rreth tij.

Nëna e dergoi foshnjën e saj tek mjeku i cili më vonë diagnostikoi fëmijën me “otitis media”, një gjendje ku ka një inflamacion të veshit të mesëm.

Mjeku gjithashtu tha se infeksioni i veshit të An Anës ishte perhapur. Pas shpjegimit të mjekut, nëna u ndje keq kur mendonte se ishte thjesht një sjellje normale për një fëmijë.

Për fat të mirë, mjeku tha se nuk ishte tepër vonë për rimekembjen e An nga infeksioni. Sidoqoftë, gjendja e saj mund të merrte një kthesë më të keqe nëse nena do ta conte shumë më vonë tek mjeku.

Shumë njerëz u tronditën kur ky lajm i cili u bë viral në internet, pasi ky infeksion është relativisht i rrallë. Për informacionin tuaj, ‘media otitis’ përgjithësisht prek foshnjat dhe fëmijët dhe mund të shkojë pa u vënë re. Ju duhet te dergoni fëmijën tuaj te mjeku për diagnozë të mëtejshme nëse fëmijët tuaj kanë ndonjë nga këto simptoma më poshtë:

të qarë
nervozizëm
probleme me gjumin
dhimbje koke
dhimbje qafe
dhimbje veshi
lëng që kullon nga veshi
ngathtësi
ethe
diarre
të vjella.