“Off Off Off Broadway” Nje komedi per komunitetin shqiptar te New York-ut

634
0

Ajo që lindi si ide gjatë pjesëmarrjes në spektaklin “Your Face Sounds Familiar”, në Televizionin Klan, një vit më parë, po konkretizohet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nën titullin “Off Off Off Broadway”.

Komedia me një aktor në skenë, me skenar dhe regji të Herion Mustafaraj nis rrugëtimin nga 9 Shkurti në New York, për t’u zhvendosur në çdo shtet ku ndodhen komunitete me shqiptarë. Karakteri i skicuar nga aktori është një teknik pianoje, që jeta me gjithë fitoret dhe dështimet e saj ia lejon të bëj një analizë të dy realiteteve atij shqiptar dhe atij amerikan.

“Nuk ekziston një dështak që provon”, i bindur në vërtetësinë e kësaj thënie, Herion Mustafaraj, kërkon të zgjojë te publiku vullnetin për të guxuar.

Vënia e parë e “Off Off Off Broadway” do të jetë në “Producers Club”, një mjedis që i jep mundësinë artistëve të vënë produktet e tyre artistike.

Tv Klan