Njerëzit me lekë kanë më shumë risk të preken nga kanceri se të tjerët

407
0

Njerëzit e pasur janë gjenetikisht në rrezik më të madh të kancerit sesa të varfërit, ka zbuluar një studim i ri.

Studimi i ri i kryer në Universitetin e Helsinkit në Finlandë, ekzaminoi marrëdhënien midis statusit socio-ekonomik dhe një sërë sëmundjesh.

Ata që janë të privilegjuar të gëzojnë një status socio-ekonomik të ngritur, sugjeruan gjetjet, janë gjithashtu në një rrezik gjenetik të rritur për kancerin e gjirit, prostatës dhe llojeve të tjera të kancerit.

Anasjelltas, ata që janë më pak të pasur, janë gjenetikisht më të ndjeshëm ndaj diabetit dhe artritit, së bashku me depresionin, alkoolizmin dhe kancerin e mushkërive, thanë ekspertët.