Një djalë katërvjeçar shikon nënën e tij dhe thotë katër fjalët e fundit “Mami, gjithçka është mirë”:

597
0

Ruth Scully humbi djalin e saj disa muaj më parë – edhe pse duket sikur gjithçka ndodhi vetëm pak minuta më parë. Nolan jetoi vetëm katër vjet, por qëndrimi i tij i shkurtër në Tokë la një shenjë.

Nolan Scully nga Maryland, SHBA, u diagnostikua me rabdomiosarkome, një formë e rrallë e kancerit, kur ai ishte vetëm tre vjeç. Rutha, nëna e tij, ka dokumentuar në faqen e tij në Facebook të gjithë rrugën e këtij djaloshi të vogël gjatë tetëmbëdhjetë muajve të fundit të jetës. Ja se si ndodhën ditët e fundit të jetës së Nolan:

Dy muaj. Dy muaj pasi që të kisha mbajtur në krahët e mi, ndjeva se sa më ke dashur mua, i putha ato buzë të ëmbla.
Për një kohë të gjatë kam kërkuar të shkruaj diçka për ditët e fundit të Nolan. Ditët e tij të fundit janë ndriçuar nga natyra e tij e jashtëzakonshme. Sa e bukur është djali im. Nuk ishte gjë tjetër veçse dashuria e pastër.

Më 1 shkurt, onkologu i Nolan i tha Ruth se tumori ishte i pashërueshëm, sepse ishte bërë rezistent ndaj cdo trajtimi. Atëherë  Ruth kuptoi se djali do të duhej të përgatitej për më të keqen.

Doktorri u ul prane djalit duke i thene se duhet te pergatitej qe te fluturonte lart ne qiell te luante atje me heronjte e tij

Pas kësaj bisede, Ruth vendosi të marrë shtëpinë Nolan për një mbrëmje të fundit të veçantë.

Ne kishim ngarkuar tashmë kamion dhe kisha këpucët e tij në dorë për ta marrë atë në shtëpi. Ne donim vetëm një natë së bashku. Por kur ai u zgjua, ai me butësi vuri dorën në minierë dhe i tha: “Mami, gjithçka është mirë, le të qëndrojmë këtu, ok?” Heroi im katërvjeçar po përpiqej te me lehtesonte mua …
Për tridhjetë e gjashtë orët e ardhshme ata panë YouTube, luajtën dhe buzëqeshën “sa më shumë që të ishte e mundur” – dhe vetëm një orë para vdekjes, Nolan përfundoi ‘vullnetin’ e tij.

Ata ishin shtrirë së bashku kur Ruth e pyeti Nolan nëse mund të bënte një dush sepse ajo duhej ta “prekte gjithë kohën”.

Nolan u përgjigj: ‘Ok Mammina.

“Ndërsa qëndrova pranë derës së banjës, u ktheva tek ai dhe i thashë:” Vazhdoni të shikoni këtu, zemër, do të jem jashtë për dy sekonda. “Ai më buzëqeshi, mbylli derën e banjos. sytë dhe ranë në një gjumë të thellë, duke u përgatitur të kalojnë tutje “.

Kur Ruth hapi përsëri derën, të gjithë mjekët e Nolan ishin rreth shtratit të tij dhe duke e parë atë me lot në sytë e tij, ata thanë: “Ruth, fëmija po fle mirë, nuk dëgjon asgjë”.

Unë u hodha në shtratin e tij dhe vura dorën në faqen e majtë. Pasi ndodhi një mrekulli, kurrë nuk do ta harroj … Engjëlli im mori frymë, hapi sytë, më buzëqeshi dhe më tha: “Mua më pëlqen”, e ktheu kokën drejt meje dhe në orën 11:54 Rollin Nolan Scully vdiq ndërsa Kam kënduar “Ju jeni My Sunshine” në veshin tim.

E gjithë ajo që Nolan donte të bënte ishte të shërbente dhe të mbronte të tjerët, ai e bëri këtë vetëm deri në frymën e fundit dhe vazhdon ta bëjë atë çdo ditë. Ai e donte shumë familjen e tij dhe të gjithë miqtë e tij!

Burimi: Nolan Strong / Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.