Nis nga dita e hene, ky është vendimi i fundit që hyn në fuqi në Gjermani

491
0

Gati 83 milionë gjermane do te duhet të përdorin maska në hapësira publike që nga e hëna, sipas njoftimeve në faqet e internetit federale të shtetit, shkruan CNN.

Gjermania është një vend i decentralizuar, kështu që çdo shtet ka rregullat e veta.

Po ashtu është vendosur një ndarje se ku dhe kur duhet të vendosen maskat:

Kryeqyteti i Gjermanise, Berlin duket më i qetë, kështu që maskat do t’u kërkohen qytetareve vetëm kur hipin në transport publik.

Të gjitha shtetet e tjera kërkojnë që qytetarët të mbulojnë gojën dhe hundën në dyqane dhe në transportin publik.

Qyteti më i madh i Gjermanisë, North Rhine-Westphalia, kërkon që qytetarët të mbulojnë gojën dhe hundën kur vizitojnë mjekët dhe kur marrin punëtorë në shtëpitë e tyre.

Në qytetin më verior të Schlesëig – Holstein ligji që kërkon maska nuk hyn në fuqi deri të mërkurën.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.