Italia planifikon rihapjen e çerdheve dhe kopshteve, ja plani i qeverise

413
0

Grupe me tre apo gjashtë fëmijë, pa lodra nga shtëpia, orare të ndryshme dhe aktivitete në natyrë. Këto janë pikat kryesore të planit të hartuar nga Ministria e Arsimit dhe ajo e Familjes për rihapjen e çerdheve dhe kopshteve duke filluar nga qershori dhe gjatë gjithë muajit korrik.

Fjala e fundit, sidoqoftë, do t’i drejtohet komitetit teknik shkencor për urgjencën e koronavirusit, i cili do të vlerësojë nëse janë krijuar kushtet e sigurisë.

Edhe nëse plani i plotë do të përcaktohet, disa detaje duket se janë tashmë të qarta. Siç raportohet nga Il Corriere della Sera, fëmijët deri në gjashtë vjeç mund të strehohen në struktura, por jo të gjithë së bashku dhe pa mundësinë e sjelljes së lodrave nga shtëpia. Grupet, gjithmonë të njëjta, do të përbëhen nga tre, maksimum gjashtë, fëmijë, dhe do të hyjnë në ndërrime. Në vend të kësaj, prindërit do t’u kërkohet të qëndrojnë jashtë.

Të vegjlit nuk do të mbajnë maska, të cilat përkundrazi do të jenë të detyrueshme për mësuesit. Një nyje që ende duhet të zgjidhet shqetësohet saktësisht se kush do të duhet të kujdeset për fëmijët. Ende për t’u përcaktuar, në fakt, nëse ata do të jenë edukatorët e çerdheve dhe kopshteve, ose nëse shërbimi do t’i besohet kooperativave. Do të varet, saktëson gazeta, nga sa kërkesa do të ketë nga familjet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.