Musk eshte njeriu me i pasur ne bote

63
0
epaselect epa08643388 Tesla and SpaceX CEO Elon Musk arrives for a statement at the construction site of the Tesla Giga Factory in Gruenheide near Berlin, Germany, 03 September 2020. Musk visited the German medical company Curevac in Tuebingen on 01 September 2020. Media report Musk will meet the German Economy Minister for talks. In June 2020, the German state invested 300 million euros in the vaccine developer Curevac and received 23 percent of the company's shares in return. EPA/ALEXANDER BECHER

Elon Musk është njeriu më i pasur në botë : i korrigjuar për inflacionin, pasuria e tij – e grumbulluar me makinat elektrike miqësore me mjedisin Tesla – është në të njëjtin nivel me atë të John Rockefeller, u bë miliarder falë karburanteve fosile që janë armiq të klimës.

Musk kryeson renditjen e Bloomberg me 15 ‘miliarderë të gjelbër’ në botë: të gjithë së bashku vlejnë 500 miliardë dollarë dhe janë kryesisht kinezë.
Nga 288 miliardë dollarët e Musk-ut, 86% është e lidhur drejtpërdrejt me iniciativat e tij të gjelbra, përkatësisht makinat elektrike dhe energjinë diellore.

Në vendin e dytë, larg Musk-ut, janë Zeng Yuqun, Huang Shilin dhe Li Ping nga kinezi CATL, prodhuesi më i madh në botë i baterive elektrike. Në vendin e tretë janë Wang Chuanfu, Lv Xiangyang dhe Xia Zuoquan nga BYD, prodhuesi kinez i makinave në të cilin Warren Buffet ka një aksion.

Ata janë gjithashtu ‘Made in China’ nga pozita e katërt në të nëntën, ndërsa Leo KoGuan, investitori i tretë më i madh individual i Tesla-s, plotëson dhjetëshen e parë. (DORIZË).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.