Milano, turisti ngre dronin në Piazza Duomo: i shpeton burgut por gjobitet me 33 mijë euro, cfare parashikon ligji italian

14
0

Ai donte të shkonte në shtëpi me imazhe ajrore të Katedrales së Milanos dhe sheshit përballë saj, por e vetmja gjë që do të sillte nga Italia është një gjobë prej 33,000 euro për shkeljen e kodit të navigacionit ajror. Protagonisti fatkeq i historisë është një meksikan 41-vjeçar: pasi kishte ngritur dronin e tij nga oborri i kishës së katedrales, ai u arrit dhe u raportua nga brigada e Nucelo Operativo Duomo, e cila kapi dronin.

Arsyet e sanksionit – Nga raporti i policisë doli se burri nuk kishte leje lundrimi. Në fakt, sipas ligjit italian, një dron konsiderohet në të gjitha aspektet një aeroplan dhe kërkon autorizim për të qenë në gjendje të fluturojë shpjegon shqiptari.net. Për më tepër, siç iu shpjegua nga agjentët turistit të paditur, zona e katedrales së Milanos është një “zonë e kuqe” dhe e ndaluar të fluturosh me dronë.

Pritet deri në tre muaj burg – Megjithë gjobën prej mijëra eurosh, qytetari meksikan mund ta quajë veten me fat: Neni 1231 i kodit të lundrimit parashikon deri në tre muaj burg për “mosrespektimin e rregullave të sigurisë”.

Rasti i tretë që nga fillimi i vitit – Nuk është hera e parë që policia e ka gjetur veten të detyrohet të sanksionojë shkelje të ngjashme. Në fakt, që nga fillimi i vitit ka pasur tre raste të qytetarëve të pavetëdijshëm për ndalimin e fluturimit të cilët janë gjobitur dhe raportuar transmeton shqiptari.net. E para ishte një turiste kineze, ndërsa prillin e kaluar një e re amerikane u bllokua ndërsa po regjistronte imazhe gjatë fluturimit brenda Galleria Vittoro Emanuele.

Avokati: “Sanksion joproporcional” – Avokati Andrea Loi, i cili asiston turistin meksikan, nuk është dakord: ndërsa pranon parregullsinë e gjestit, ai flet për “sanksion joproporcional, veçanërisht sepse kemi të bëjmë me një pajisje që peshon pak më shumë se 500 gram dhe përdoret si video kamera amatore ”. Avokati kundërshton gjithashtu mungesën e ndalimeve dhe shpreson për “zbatimin e një fushate të përshtatshme ndërgjegjësimi me vendosjen e shenjave shumëgjuhëshe”./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.