Mbi 3,000 miliardë ndihma nga Shteti të miratuara nga BE, Italia e dyta

158
0

Që nga fillimi i pandemisë, Komisioni i BE ka miratuar ndihmën shtetërore të kërkuar nga vendet anëtare në shumën 3,030 miliardë euro.

52.5% e ndihmës së aprovuar është njoftuar nga Gjermania, 15.3% nga Italia dhe 14.4% nga Franca. Pastaj ndiqet nga Spanja, me 5.6% të të gjithë shumës së ndihmës të miratuar nga BE, Polonia (2.1%) dhe Belgjika (1.9%). Ndihma e njoftuar nga Shtetet e tjera Anëtare është midis 0,01% dhe 1,5% të vlerësuar 3,030 miliardë lekë. Këto janë të dhënat më të fundit nga DG Comp, të azhurnuara nga 6 Prilli.

“Air France nuk ishte në telashe në fund të vitit 2019”, para fillimit të pandemisë, ndërsa “Alitalia ishte vazhdimisht në humbje dhe ishte një kompani në telashe tashmë në fund të vitit 2019, pra para epidemisë Covid-19. Dhe për këtë arsye është përjashtuar nga mundësia e marrjes së ndihmës shtetërore “. Kjo u përsërit nga një zëdhënëse e Komisionit të BE kur u përgjigj në një pyetje në lidhje me ndonjë trajtim të pabarabartë me Air France. Për të kompensuar Alitalia për dëmin e pësuar për shkak të kufizimeve të lidhura me Covid, “Komisioni miratoi” ndihmën e dhënë nga qeveria “për një vlerë totale prej 297.15 milion”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.