Mali i Zi u bën gjëmën shqiptarëve, ja ç’ka ndodhur në kufi

461
0

Nje tjeter shtet u mbyll shtigjet Shqiptareve, kete here Mali i zi. Shengeni i hyre ne fuqi prej vitit 2010 duket se nuk do tu hyje me ne pune qytetareve te Republikes se Shqiperise pasi shteti fqinj ka nisur te beje kthimet e para ne kufi.

Jane punetoret ditore qe e kane pesuar te paret qe jane kthyer nga policia e Malit te Zi ne doganen e Hanit te Hotit. Atyre u eshte kerkuar si kriter kalimi pasja e nje shume prej minimalisht 50 eurove me vete, ne momentin e kalimit. Ata nuk i kane patur dhe per pasoje jane kthyer, behet fjale per 15 shtetas.

Si kunderpergjigje apo hakmarrje shtetasit Shqiptare bllokuan per 3 ore kalimin e mjeteve te tjera. Nuk dihet nese kjo gjendje do te vijoje edhe ditet e ardhshme apo jo.

Vete punetoret e quajne diskriminuese kete sjellje te policise duke kerkuar qe te mos behet pengese per te tilla kalime, pasi puna atje behet per te mbajtur familjet.