Lombardia dhe 5 rajone të tjera kalojnë në portokalli, cfare ndryshon nga e hena..

641
0

Nga e hëna, Italia do të jetë më pak e kuqe: Kalabria, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Piemonte dhe Toskana kalojnë me portokalli. Në vend të kësaj, Sardenja kalon në zonën e kuqe.

Me Sardenjën ka katër rajone me të kuqe, ndërsa vendi ka filluar të shohë një rinisje të mundshme. “Mbylljet dhe zonat e kuqe – konfirmon Ministri i Shëndetësisë – po sjellin rezultatet e para, por konteksti është ende shumë i ndërlikuar dhe ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm” transmeton shqiptari.net.

Rajonet në zonën e kuqe – 11.4 milion italianë mbeten në zonën e kuqe: ata që jetojnë në Campania, Puglia, Valle d’Aosta dhe Sardenja. Kjo e fundit, e cila një muaj më parë ishte rajoni i parë i Italisë për të eksperimentuar me zonën e bardhë dhe për të hapur bare dhe restorante gjithashtu në mbrëmje, regjistron Rt më të lartë në vend, me 1.43 në kufirin e poshtëm.

Valle d’Aosta gjithashtu mbetet në të kuqe për RT në 1.25, ndërsa për Puglia është incidenca e lartë e rasteve – 258 për 100 mijë banorë – që përcakton bllokimin. Sidoqoftë, mbylljet mbeten gjithashtu brenda Rajoneve që kanë ndryshuar ngjyrë, përsëri për shkak të incidencës së mbi 250 rasteve: ky është rasti i provincave të Palermos, Torinos, Kuneos dhe, ndoshta, edhe atyre të Firences dhe Prato.

Rajonet portokalli: çfarë mund të bëhet – Nga 12 Prilli, pra, Kalabria, Lombardia, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Piemonte dhe Toskana do të shtohen në Abruzzo, Basilicata, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Sicili, Umbria, Veneto, provincat e Bolzanos dhe Trentos në zonën portokalli. Dyqanet do të hapen sërish dhe do të jetë e mundur të qarkullojnë brenda Komunës së vendbanimit. Do të jetë gjithashtu e mundur, një herë në ditë, për të vizituar miqtë ose të afërmit në Komunë në një maksimum prej dy personave përveç fëmijëve që bashkëjetojnë nën 14 vjeç.

Shkolla – E re edhe për shkollën: nxënësit e klasave të dyta dhe të treta gjithashtu do të kthehen në klasë, ndërsa për nxënësit e shkollave të mesme, mësimi ballë për ballë duhet të garantohet të paktën 50%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.