Lockdown ne Itali/ Draghi mendon për modelin gjerman: cilat janë masat në Gjermani dhe çfarë mund të bëjë qeveria

698
0

Walter Ricciardi, këshilltar i Ministrit të Shëndetësisë, në mënyrë të qartë kërkoi një izolim. Ekspertë të tjerë gjithashtu e konsideruan të drejtë kërkesën e tij. Të tjerët, nga ana tjetër, morën anën kundër një mbylljeje të përgjithësuar. Dhe këto ndryshime pikëpamjesh reflektohen në pozicione të ndryshme politike, madje edhe brenda së njëjtës shumicë.

Kryeministri, Mario Draghi, do të duhet të përmbledhë: është e vështirë, për momentin, të dihet me siguri se cila do të jetë linja e tij. Te hapur apo te mbyllur. Shumë e kërkojnë atë, madje edhe midis partive që e mbështesin atë në Parlament. Draghi mund të jepte indikacionet e para të Mërkurën në Senat, me rastin e fjalimit te programuar dhe votës së besimit. Por një sinjal i parë duket se tashmë ka mbërritur me vendimin – të ndarë nga Kryeministri – për të shtyrë hapjen e pistave të skive.

Deri më tani, megjithatë, nuk ka asnjë siguri. Vetëm disa prejardhje dhe disa pritje të asaj që Draghi mund të bënte. Sipas disave, linja e Kryeministrit të ri mund të jetë më pak mendjehapur sesa ajo që shumë prisnin. Disa gjëra që ai tha kanë të bëjnë me disa përparësi: njëra është rihapja e shkollave, tjetra është përshpejtimi i vaksinave. Dhe në të dy rastet qëllimi duket i arritshëm edhe duke sakrifikuar dhe mbyllur aktivitete të tjera. Ekziston një hipotezë tjetër që qarkullon këto ditë, me një vijë më pak të rreptë: jo një bllokim të përgjithësuar, por më shumë zona të kuqe lokale, madje edhe provinciale, ku përhapja e virusit dhe varianteve të tij është më e madhe.
Draghi mund të ndjekë linjën Merkel: Modeli i Gjermanisë?

Një nga hipotezat më të njohura është se Draghi ndjek një linjë të ngjashme me atë gjermane. Kryeministri mund të marrë një shembull nga Gjermania e Kancelares Angela Merkel, me të cilën ai shpesh ka pasur një marrëdhënie të drejtpërdrejtë. Nga ana tjetër, është e vështirë të mendosh se Draghi ndjek një linjë krejtësisht të ndryshme nga vendet e tjera evropiane, të cilat po përdorin masa më të rrepta anti-ngjitëse sesa ato italiane në këtë periudhë. Në Gjermani, Merkel shkoi në Parlament për të bërë një mea culpa, duke pranuar se një linjë më e ngurtë do të ishte dashur më herët. Vetë Draghi, thonë disa, mund të ndjekë shembullin e Merkel pikërisht në imponimin e Rajoneve për t’iu përshtatur vendimeve të saj, duke marrë masa më të rrepta transmeton shqiptari.net.

Cilat janë masat anti-Covid në fuqi në Gjermani

Gjermania ka qenë në bllokim për rreth dy muaj, që nga mesi i dhjetorit. Një bllokim më pak i rrepte sesa ai që është parë në Itali në pranverë, por që ka çuar në një rënie të infeksioneve, tani më pak se 10 mijë në ditë. Mbyllja e përgjithshme është zgjatur, për momentin, deri në 7 Mars, por një përhapje e mëtejshme nuk përjashtohet. Në Gjermani, dyqanet, baret, restorantet janë aktualisht të mbyllura (por marrja me vete është e mundur), qendrat e estetikes dhe parukierët, si dhe të gjitha shërbimet jo-thelbësore. Në 1 Mars, megjithatë, parukerite do të rihapen.

Lëvizjet lejohen, por vetëm në disa raste, të tilla si një shëtitje ose për të shkuar në punë, gjithashtu sepse puna inteligjente zbatohet vetëm pjesërisht (nuk është e detyrueshme). Eshtë gjithashtu e mundur të dilni për të takuar një person jashtë njësisë familjare / bashkëjetues. Maskat e bëra në shtëpi nuk mund të vishen dhe shkollat ​​janë të mbyllura. Ata mund të rihapen nga marsi, të paktën në disa rajone. Në fakt, edhe në Gjermani, copëzimi rajonal është i lartë: shumë veprojnë në mënyrë të pavarur dhe kanë pak a shumë masa kufizuese. Më në fund, Gjermania gjithashtu ka mbyllur, në këto ditë, kufijtë e saj me Republikën Çeke dhe rajonin austriak të Tirolit. Pergatiti shqiptari.net per Shqiptaret ne Itali

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.