Ky është ekuacioni që ka ndarë rrjetin në dysh, cila është përgjigja e saktë?

989
0

Shtimi, heqja, shumëzimi dhe pjesëtimi, bazat e një matematike.

Për disa persona, matematika është diçka e thjeshtë dhe u duhet vetëm aplikimi i një formule për të zgjidhur ekuacionin.

Për disa të tjerë, u duket si mishërimi i djallit pasi u shkakton ankth dhe shpërqendrim.

Një ekuacion që ka pushtuar rrjetin i ka ndarë përdoruesit e rrjeteve sociale në dy pjesë.

Ekuacioni është ky: 8/2(2+2) = ?

Nuk duket edhe aq i komplikuar apo jo?

Dy përgjigje, 1 dhe 16 kanë bërë në dy grupe njerëzit në rrjetet sociale.

E bërë me makinë llogaritëse rezultati është 16, por e bërë në mënyrë matematikore duke respektuar rregullat, rezultati është 1.

Ju cili mendoni se është i saktë?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.