Kush janë pasaportat më të fuqishme në botë për 2021, lista

385
0

Hendeku në lirinë e udhëtimit është më i madhi në dekada dhe pabarazitë në aksesin e vaksinimit midis vendeve mund ta përkeqësojnë situatën edhe më keq, thotë një raport i ri.

Indeksi i Pasaportave Henley, i cili ka monitoruar rregullisht pasaportat më miqësore në botë që nga viti 2006, ka lëshuar renditjen dhe analizën e tij më të fundit.

Meqenëse indeksi nuk merr parasysh kufizimet e përkohshme, Japonia është edhe një herë në krye të listës, me pasaportën e saj që ofron hyrje pa viza ose viza në mbërritje në 193 destinacione nëpër botë.

Pashaportat më të fuqishme në botë:

 1. Japonia (193 destinacione)
 2. Singapori (192)
 3. Gjermania, Koreja e Jugut (191)
 4. Finlanda, Italia, Luksemburgu, Spanja (190)
 5. Austri, Danimarkë (189)
 6. Franca, Irlanda, Holanda, Portugalia, Suedia (188)
 7. Belgjika, Zelanda e Re, Zvicra, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara (187)
 8. Republika Çeke, Greqia, Malta, Norvegjia (186)
 9. Australia, Kanada (185)
 10. Hungaria, Lituania, Polonia, Sllovakia (183)

Pasaportat më pak të fuqishme në botë:

 1. Koreja e Veriut (39 destinacione)
 2. Nepal (38)
 3. Territoret palestineze (37)
 4. Somali (34)
 5. Jemen (33)
 6. Pakistan (32)
 7. Siria (29)
 8. Irak (28)
 9. Afganistan (26)

D.B – SCAN Burimi: CNN