Njoftimi, lind Super League e re per klubet evropiane

142
0

Presidenti do të jetë Florentino Perez: dymbëdhjetë ekipe themeluese, tre klube të tjera duhet të bashkohen para sezonit përurues

Loti është bërë. Njoftimi i pritshëm i lindjes së Superligës së re erdhi brenda natës dhe lëshuar bashkërisht nga 12 Klubet Themeluese, pavarësisht kërcënimeve të pasdites vonë nga Uefa, Fifa dhe ligat kombëtare: “Dymbëdhjetë klube prestigjioze të futbollit evropian sot së bashku shpallën një marrëveshje për të krijuar një mesjavë të re gara e futbollit, Super League, e drejtuar nga Klubet Themeluese.

AC Milan, Arsenal FC, Atletico de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, ​​FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF dhe Tottenham Hotspur janë bashkuar si Klubet Themeluese. Tre klube të tjera pritet të bashkohen si Klube Themeluese përpara sezonit përurues, i cili duhet të fillojë sa më shpejt të jetë e mundur “.

Shënimi vazhdon të shpjegojë: “Duke parë të ardhmen, Klubet Themeluese shpresojnë të jenë në gjendje të vazhdojnë bisedat me UEFA dhe FIFA në kërkim të zgjidhjeve më të mira për Superligën dhe për futbollin botëror në tërësi.

Krijimi i ligës së re vjen kur pandemia globale ka përshpejtuar paqëndrueshmërinë e modelit aktual ekonomik të futbollit evropian. Për vite me radhë Klubet Themeluese kanë synuar të përmirësojnë cilësinë dhe intensitetin e garave ekzistuese Evropiane dhe, në veçanti, të krijojnë një turne në të cilin klubet dhe lojtarët më të mirë mund të garojnë më shpesh.

Pandemia zbuloi se një vizion strategjik dhe qasje biznesi janë të nevojshme për të rritur vlerën dhe ndihmën në të mirë të piramidës së futbollit si një e tërë. Në muajt e fundit ka pasur një dialog intensiv me organet drejtuese për formatin e ardhshëm të garave evropiane. Klubet themeluese besojnë se zgjidhjet e propozuara nga rregullatorët nuk zgjidhin pyetjet themelore, të cilat janë edhe nevoja për të ofruar ndeshje me cilësi të lartë dhe për të marrë burime shtesë financiare për të gjithë botën e futbollit. “

Formati i konkursit shpjegohet gjithashtu në njoftimin për shtyp:

  • 20 klube do të marrin pjesë: 15 Klubet Themeluese dhe pesë skuadra të tjera shtesë që do të renditen çdo vit bazuar në performancën e sezonit të kaluar;
  • Të gjitha ndeshjet do të luhen gjatë javës, të gjitha klubet do të vazhdojnë të garojnë në ligat e tyre përkatëse kombëtare, duke ruajtur kështu kalendarin tradicional që është në zemër të jetës së klubit;
  • Sezoni do të fillojë në gusht me pjesëmarrjen e klubeve në dy grupe me dhjetë, të cilët do të luajnë ndeshje brenda dhe jashtë; Tre të mirët në secilin grup do të kualifikohen automatikisht në çerekfinale. Ekipet që përfundojnë në vendin e katërt dhe të pestë do të luajnë një playoff shtesë me dy këmbë. Më pas, play-off-et do të ndahen në dy çerekësh për të arritur në finale, e cila do të luhet si një ndeshje e vetme, në fund të majit, në një fushë neutrale.

Sa më shpejt të jetë e mundur pas fillimit të garës për meshkuj, do të nisë kampionati përkatës për femra, i cili do të kontribuojë në avancimin dhe zhvillimin e futbollit të grave.

Ky turne i ri vjetor do të sigurojë një rritje ekonomike dukshëm më të madhe, e cila do të lejojë që futbolli evropian të mbështetet përmes një angazhimi afatgjatë, në mënyrë që kontributet për solidaritet të rriten në përputhje me të ardhurat e kampionatit të ri evropian. Pagesat e solidaritetit do të tejkalojnë ato të gjeneruara aktualisht nga sistemi evropian i garës dhe pritet të tejkalojnë 10 miliardë euro gjatë periudhës së angazhimit të klubit. Përveç kësaj, konkursi i ri do të ndërtohet me kritere të qëndrueshmërisë financiare, pasi të gjitha klubet themeluese janë të angazhuara për të miratuar një kornizë shpenzimesh. Në këmbim të angazhimit të tyre, klubet themeluese kolektivisht do të marrin një pagesë të njëhershme prej 3.5 miliardë eurosh të dedikuara vetëm për ndërtimin e planeve të investimeve në infrastrukturë dhe kompensimin e ndikimit të pandemisë COVID.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.