Komuna më e moshuar në Itali së shpejti do të ketë një bebe: nuk ndodhte prej 23 vitesh

386
0

Quhet Fascia, provinca e Genova-s dhe, nga vetë emri, nuk është një vend ekzotik që ju fton të udhëtoni. Megjithatë, komuna më e moshuar në Itali, siç është vërtetuar nga Istat, së shpejti do të bëhet vendlindja e një fëmije, duke thyer kështu një zinxhir që u ndalua 23 vjet më parë.

Fascia, 73 banorë për nëntë muaj në vit, është komuna më e moshuar në Itali me një moshë mesatare që tejkalon 66 vjet.

Një vend i “kursyer” nga covid Kryetari i bashkisë së qytetit të vogël Val Trebbia, në provincën e Genova, është një ‘i ri’ 49-vjeçar i cili është një sipërmarrës: Marco Gallizia. Ai nuk shqetësohet për moshën e dokumentuar të fshatit të tij, përkundrazi: “Ne jemi fshati më i moshuar, por këtu jetohet vërtet mirë falë ajrit të pastër, mungesës së ndotjes së zhurmës dhe produkteve të tokës sonë nga e cila lind ushqimi i shëndetshëm”.

Fascia, e cila në verë shkon nga 73 në 1800 banorë falë shtëpive të dyta dhe pushuesve, ka shumë qytetarë midis moshës 80 dhe 90 vjeç, por në këtë vit të veçantë ajo ka regjistruar një fakt që sjell shpresë. Kryetari e paraqet atë kështu. “Një çift në të tridhjetat u zhvendos për arsye pune, dhe ishte vërtet një shenjë e mirë”.

Por figura edhe më e bukur është një tjetër dhe do të mbërrijë pas disa muajsh. Zyra e regjistrimit të Fascia do të regjistrojë një lindje, e para pas 23 vjetësh: “Do të jetë fëmija i parë i palindur, është i bukur dhe sigurisht sa më shpejt që të mbarojë urgjenca shëndetësore do të festojmë”. Dhe për vitin 2021 ëndrra është e thjeshtë: “Shpresojmë që të ketë një lindje tjetër. Do të ulte moshën mesatare, por në fund të fundit nuk e kemi mend këtë rekord”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.