Kanadaja kërkon mbi 1.2 milion punetore gjatë tre viteve të ardhshme

1676
1

Kanadaja ka ne plan të tërheqë më shumë se 1.2 milion emigrantë të rinj gjatë tre viteve të ardhshme.

Kështu u shpreh ministri federal i Emigracionit, si një përpjekje që Kanadajë po bën që  të mbushë boshllëqet në tregun e tij të punës dhe të nxisë ekonominë, të goditur rëndë nga pandemia COVID-19 .

Duke folur para gazetarëve në Otava, Ministri i Emigracionit Marco Mendicino tha se qeveria federale synon të pranojë 401,000 banorë të rinj të përhershëm në 2021, 411,000 të tjerë në 2022 dhe më pas 421,000 në 2023.

“Kanadaja ka nevojë për më shumë punëtorë, tha ai, “dhe emigracioni është mënyra për të arritur atje”.

“Para pandemisë, qëllimi i qeverisë sonë për të çuar ekonominë përpara përmes emigracionit ishte ambicioz. Tani është thjesht jetike,” – tha Mendicino, pa specifikuar se nga cilat vende do të pranohen emigrantë.

Sistemi i emigracionit në Kanada është mbajtur prej kohësh si model, pasi historikisht ka marrë punëtorë të aftë, si dhe refugjatë dhe individë që kërkojnë të ribashkohen me anëtarët e familjes tashmë në vend.  Gjatë viteve të fundit, shumë shqiptarë kanë emigruar në Kanada.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.