Italia zone e bardhe por ja kur hiqet mbajtja e maskave ne ambjentet e jashtme

364
0

ZONA E BARDHE, HIQET ORA POLICORE POR JO MASKAT

Në zonën e bardhë, pra, nuk mbetet ore policore por detyrimi i një maske dhe distancimi, së bashku me një seri rregullash të rihapjes, sipas parashikimeve të marrëveshjes midis Ministrisë së Shëndetësisë dhe Rajoneve mbi rregullat që do të zbatohen. Udhëzimet do të përfshihen në një urdhëresë të ardhshme nga Ministri Speranza, tha Ministria e Shëndetësisë në një shënim ditët e fundit transmeton shqiptari.net.

Propozimi i përbashkët parashikon që – pa paragjykuar kriteret themelore të parandalimit, maskave, distancimit, ventilimit të vendeve të mbyllura – sapo një Rajon të hyjë në zonën e bardhë, e ashtuquajtura ‘corpifuoco’ të kapërcehet dhe rihapja e ekonomisë dhe aktivitete sociale për të cilat legjislacioni aktual tashmë parashikon rifillimin e aktiviteteve në një kohë të mëvonshme. Referenca për kryerjen e aktiviteteve është ajo e ‘Udhëzimeve për rihapjen e aktiviteteve ekonomike dhe sociale’, miratuar nga Konferenca e Rajoneve dhe Provincave Autonome dhe protokollet e tjera.

HIPOTEZA HEQJA E MASKAVE JASHT NGA GUSHT

“Liberalizimi i vaksinave nga mesi i qershorit mendoj se është një perspektivë e besueshme, ndërsa gushti do të jetë ai në të cilin mund të fillojmë të mendojmë për heqjen e maskave jashtë”, tha nënsekretari i shëndetësisë Andrea Costa për ‘I Lunatici’ në Rai Radio 2.

Në fushatën e vaksinimit “ka pasur një ndryshim të ritmit. Kur kemi ardhur në qeveri – kujton Kosta – kemi qenë në 60,000 doza në ditë. Tani jemi në 500,000. Dhe unë jam i bindur që ky numër do të vazhdojë të rritet. muaji qershor do të jetë vendimtar, do të arrijnë 20 milion doza, madje mund të arrijmë 700,000 doza në ditë. Qëllimi kryesor ishte sigurimi i të moshuarve dhe të dobëtve, tani qëllimi është pothuajse i arritur “./shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.