Italia rihapet: Nga 26 prilli rikthehet zona e verdhë, levizja mes rajoneve, hapja e restoranteve dhe kinemave, ja rregullat e reja

525
0

Italia rihapet më 26 prill. Salla e kontrollit të qeverisë vendos unanimisht për zbutjen e kufizimeve anti-Covid. Aktivitetet në natyrë fillojnë përsëri, nga shfaqjet në restorante. Por me shtetrrethimin në orën 22:00 Studentët nga të gjitha shkollat ​​dhe universitetet kthehen të pranishëm, përveç në zonat e kuqe.

Nga 15 maj, vendet e larjes dhe pishinat e hapura të notit fillojnë përsëri. Më 1 qershor hapen palestrat edhe në ambiente të mbyllura, në korrik gjithashtu Panairet. Për të lëvizur midis Rajoneve vjen një “pasim”, modeluar nga ‘green pass’ evropiane.

Këtu janë disa nga masat e njoftuara që duhet të përmbahen në dekretin tjetër, në fuqi nga 26 prilli.

Zona e verdhë kthehet pas më shumë se një muaj ndalimi. Por me disa ndryshime krahasuar me të kaluarën. Midis këtyre, mundësia e lëvizjes së lirë midis Rajoneve të klasifikuara në këtë ngjyrë dhe rifillimi i aktiviteteve të ndryshme, veçanërisht jashtë, duke filluar nga 26 Prilli.

Në zonën e verdhë dhe portokalli të gjitha shkollat ​​do të hapen. Në mësimet e zonës së kuqe në prezencë deri në klasën e tetë, ndërsa në shkollën e mesme aktiviteti do të zhvillohet të paktën 50% në prani.

Kalimi për të lëvizur lirshëm Dekreti i ri parashikon krijimin e një ‘kalimi’ që vërteton ekzistencën e njërës prej kushteve të mëposhtme: vaksinimi i ndodhur, berja e një testi negativ Covid në një periudhë kohe për t’u përcaktuar, shërimi nga Covid. Ata që marrin lejen e kalimit kanë mundësinë për të lëvizur lirshëm në të gjithë territorin kombëtar dhe për të hyrë në ngjarje të caktuara – kulturore dhe sportive – të rezervuara për ata që i kanë ato. Lëvizjet do të lejohen nga 26 Prill midis rajoneve të verdha. Lëvizja ndërmjet rajoneve me ngjyra të ndryshme do të jetë e mundur me ‘kalimin’, i cili në fakt do të parashikonte ‘kalimin e gjelbër’ evropian në territorin kombëtar të planifikuar për në qershor në BE dhe që në atë rast do të përfshijë lëvizjen midis vendeve të BE-së.

Në të gjitha zonat shtetrrethimi duhet të mbetet në orën 22:00

Në restorant gjithashtu për darkë, por vetëm jashtë. Në zonën e verdhë, nga 26 Prill deri në tërë muajin maj, do të jetë e mundur të hani drekë ose darkë vetëm në restorantet me tavolina në natyrë. Nga 1 qershori ne hamë në restorante me tavolina brenda vetëm për drekë. Vetëm opsioni i marrjes me vete do të ruhet në zonën portokalli, si dhe në atë të kuqe. Në udhëzimet e hartuara nga Rajonet dhe të cilat do të duhet të shqyrtohen nga CTS, është propozuar një distancë prej një metri në restorante të jashtme ose të brendshme – nëse e lejon situata pandemike – të rritet në dy kur gjendja e përhapjes e virusit duhet të përkeqësohet.

Teatrot, kinematë dhe muzetë rihapen Nga 26 Prill, teatrot, kinematë dhe shfaqjet lejohen edhe një herë në zonën e verdhë të jashtme. Shfaqjet e brendshme do të lejohen me kufijtë e kapacitetit të përcaktuar për sallat nga protokollet anti-ngjitëse. Muzetë hapen në zonën e verdhë. Aktivitetet e ekspozitës do të rinisin më 1 korrik. Në udhëzimet e propozuara nga Rajonet, supozohej të paktën një metër distancë – përpara ose anësore – midis spektatorëve në kinema ose teatër nëse ata mbajnë një maskë dhe të paktën dy metra larg nëse dispozitat parashikojnë të mos e veshin atë.

Çfarë ndryshon për sportet dhe palestrat Nga 26 Prilli do të lejohen sportet në natyrë ndërsa në 1 Qershor palestrat gjithashtu do të rihapen në ambiente të mbyllura. Në udhëzimet e Rajoneve u kërkua të rregullonte aksesin në pajisje, duke përcaktuar zonat për të siguruar të paktën një metër distancë midis njerëzve që nuk ushtrojnë në atë kohë dhe të paktën dy metra gjatë aktivitetit fizik dhe të shmangin sportet e kontaktit fizik.

Në mes të majit hapen edhe pishinat e jashtme Pishinat e jashtme do të rihapen më 15 maj dhe institucionet e plazhit duhet të caktohen për të njëjtën datë. Nga 1 korriku, llixhat dhe parqet temë fillojnë përsëri. Udhëzimet e propozuara nga Rajonet kërkojnë që rezervimet për qasje në pishina dhe lista të mbahen për të paktën 14 ditë, si dhe stacione që lejojnë një distancë prej të paktën dy metrash midis njerëzve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.