Italia ndryshon ngjyrën: këto janë Rajonet që do të bëhen zonë e verdhë

334
0

Italia kthehet në të verdhë. Nga e hëna, më shumë se gjysma e Rajoneve në fakt mund të jenë përsëri zona e verdhë, duke patur një indeks Rt më pak se 1 dhe një incidencë të shtëpive nën 250 për mijë banorë.

Midis rajoneve që pritet për marrjen e më pak kufizimeve janë Abruzzo, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Marche, Molise, Piemonte, Umbria, Veneto dhe provincat autonome të Trentos dhe Bolzanos.

Hapjet e reja të hënën tashmë janë njoftuar me siguri nga disa rajone me të dhëna që përmirësohen qartë, të tilla si Lazio dhe Liguria. Nga të tjerët, pritet konfirmimi që do të vijë me urdhëresën e re të Ministrisë së Shëndetësisë. Kalabria, Sicilia, Bazilikata, Campania dhe Toskana do të qëndronin në zonën portokalli, të cilat kanë një Rt afër 1 dhe një incidencë mbi 200. /shqiptari.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.