Itali/ Nga e hena keta rajone kthehen ne te verdhe

378
0

Indeksi kombëtar i transmetimit ende po bie, por ngadalë: javën e kaluar RT ishte në 0.85, në raportin e dhomës së kontrollit që pritet për sot ajo do të vendoset midis 0.80 dhe 0.83. Sidoqoftë, incidenca zvogëlohet më vendosmërisht, domethënë numri i rasteve për njëqind mijë banorë në baza javore: asnjë rajon nuk do të jetë mbi vlerën e 250 që, në vetvete, do të shkaktonte brezin e kuq.

Vlerësimet e sotme do të jenë të rëndësishme sepse ato përkojnë me restaurimin e zonav të verdha duke filluar nga e hëna e ardhshme për të cilën të paktën 12 rajone mund të aspirojnë. Midis këtyre ka sigurisht Lazio, duke pasur parasysh që RT ka rënë në 0.78 dhe incidenca vazhdon të bjerë, nga 180 në 160. Gjithashtu edhe Veneto

E njëjta ngjyrë në horizont edhe për dy rajonet që ishin të parat që u detyruan në mbyllje shumë të ashpër, në disa provinca, për shkak të uraganit të përfaqësuar nga variantet: Umbria dhe Abruzzo.

Rajonet e tjera që mund të aspirojnë për rihapjen e restoranteve nga e hëna falë klasifikimit në grupin e verdhë janë Lombardia, Friuli-Venezia Giulia, Liguria, Piemonte, Toskana, Trento dhe Bolzano, Emilia-Romagna dhe Marche.

Përkundrazi, Sardenja rrezikon një javë tjetër në të kuqe, edhe nëse këshilltari për shëndetin e ishullit, Mario Nieddu, thotë: “Ne duhet të shkojmë në portokalli sepse kemi indeksin e ngjitjes Rt në 0.98”. Sidoqoftë, ekziston një problem: javën e kaluar ishte në 1.38 dhe për të kaluar në një gamë më pak të ashpër kufizimesh, është e nevojshme të konfirmoni në dy raporte radhazi konsolidimin e të dhënave nën pragun në rrezik. Për rajonet e tjera, përveç ndryshimeve të minutës së fundit, dhoma e kontrollit (Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti i Lartë i Shëndetësisë) po përgatitet të caktojë një seri vlerësimesh që vlejnë me ngjyrën portokalli./shqiptari.net/