Itali/ Udhëtimet jashtë vendit, karantinë dhe tampon edhe për ata që kthehen nga vendet e BE-së, ja rregullat e reja per udhetimet

792
0

Udhëtoni jashtë vendit, ministri Speranza: Karantinë 5-ditore dhe tampon gjithashtu për ata që kthehen nga vendet e BE-së

Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza ka nënshkruar një urdhëresë e cila parashikon mbërritjet dhe kthimet nga vendet e Bashkimit Evropian, një tampon në nisje, një karantinë 5-ditore dhe një tampon shtesë negativ në fund të 5 ditëve. Karantina ishte parashikuar tashmë për të gjitha vendet jo-anëtare të BE-së. Urdhëresa do të jetë në fuqi nga e nesërmja pas botimit në Gazetën Zyrtare dhe deri më 6 Prill, të nesërmen e së hënës së Pashkëve.

Urdhëresa e zbatuar nga vendi në vend – Ata që ri-hyjnë (ose mbërrijnë) në Itali duhet të komunikojnë “hyrjen e tyre në territorin kombëtar tek Departamenti i Parandalimit të kompanisë së kujdesit shëndetësor përgjegjës për zonën”, dhe pastaj t’i nënshtrohen periudhës së karantinës pavarësisht rezultati i testit të kryer para nisjes, përveç arsyeve të domosdoshmërisë dhe urgjencës.

Urdhëresa e re e Ministrit Speranza vlen si për italianët që kthehen nga një udhëtim jashtë vendit, i mundshëm për turizmin, ashtu edhe për të huajt që kalojnë pushimet e tyre të Pashkëve në Itali transmeton shqiptari.net.

Në listën e vendeve për të cilat kërkohet një karantinë kthimi pesë-ditore dhe tampon te dyfishtë, ka Belgjika, Bullgaria, Qiproja, Kroacia, Danimarka, duke përfshirë Ishujt Faroe dhe Grenlandën; Estonia, Finlanda, Franca (përfshirë Guadeloupe, Martinique, Guyana, Réunion, Mayotte); Gjermania, Greqia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luksemburgu, Malta, Hollanda; Polonia, Portugalia (përfshirë Azoret dhe Madeira), Republika Çeke, Rumania, Sllovakia, Sllovenia, Spanja (përfshirë territoret në kontinentin Afrikan); Suedia, Hungaria, Islanda, Norvegjia, Lihtenshtajni, Zvicra, Andorra, Principata e Monakos.

Për ata që kthehen nga shtetet që nuk janë pjesë e sistemit Shengen, izolimi mbetet për 14 ditë: Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara (megjithëse është e ndaluar të shkosh këtu për turizëm), Australia, Zelanda e Re, Republika e Koresë, Ruanda, Singapori , Tajlandë.

Në këtë listë të fundit duhet të shtojmë edhe Austrinë: ata që kthehen nga Vjena, në fakt, duhet t’i nënshtrohen një karantine 14-ditore.

Ps. Per Udhetimet ne vendin tone nuk ka ndonje ndryshim prandaj mbetet ligji ne fuqi qe eshte vetem karantine 14 ditore ne kthim

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.