Itali/ Rregullat në zonat “e bardha” mareveshja mes qeverise dhe rajoneve

653
0

Aplikoni për “zonën e bardhë” të njëjtat udhëzime të propozuara nga rajonet për “zonën e verdhë”. Por parashikoni, menjëherë, hapjen e të gjitha aktiviteteve ekonomike, përfshirë diskotekat dhe dasmat.

Ky është propozimi mbi të cilin rajonet bashkohen në lidhje me zonën e bardhë pas samitit të sotëm, për t’iu paraqitur më pas qeverisë.

Hipoteza shtyrjes se ores policore në 24 është hedhur poshtë përfundimisht ndërsa për rregullat e grumbullimeve, bëhet e ditur, ato tashmë ekzistojnë dhe do të zbatohen sipas gjykimit kur është e nevojshme.

Për sa i përket vaksinimit, hipoteza është që “të garantojmë vaksinën për ata që shkojnë me pushime jashtë rajonit për periudha të gjata, të paktën nga tre javë e lart”.

Kjo është ajo që doli nga Konferenca e sotme e Rajoneve dhe Provincave Autonome në të cilën në rendin e ditës ishte përgatitja e takimit me Qeverinë në 16 për Thjeshtimin DL dhe DL Qeverisjen PNRR dhe një reflektim të mëtejshëm mbi udhëzimet për rihapjen e ekonomisë dhe aktiviteteve sociale, tashmë të licencuara nga Konferenca e Rajoneve dhe mbi vlerësimet dhe vendimet për ‘indikacionet dhe masat e zakonshme për zonën e bardhë’.

Ministri Speranza: e kënaqur me marrëveshjen për zonat e bardha, akoma me maturi
“I kënaqur me marrëveshje me Rajonet dhe ISS mbi zonat e bardha. Ekziston vetëdija se maturia dhe gradualiteti janë akoma të nevojshme”. Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza e tha këtë.