Itali/ Zona e bardhë: këto janë rregullat, te rihapet gjithçka paraprakisht

314
0

Masat vijnë nga një marrëveshje qeveri-Rajone: hapje të hershme, dyshimi i vetëm ka të bëjë me diskotekat

Protokollet që do të zbatohen gjithashtu në rangun më të ulët të rrezikut, ku sidoqoftë, rifillimi i të gjitha aktiviteteve ekonomike kërkohet menjëherë, dyshimi i vetëm janë diskotekat. Forcimi i zonës së bardhë kalon përfundimisht me një marrëveshje midis qeverisë dhe Rajoneve: në këtë fushë, për këtë arsye do të futen më shumë rregulla – me të njëjtat udhëzime që zbatohen tashmë për zonën e verdhë – por do të ketë gjithashtu një “parashikim të rihapja për të cilën legjislacioni aktual parashikon tashmë rifillimin në një kohë të mëvonshme “. Mbeten detyrimet në lidhje me maskat, largësinë, ventilimin dhe kanalizimin e vendeve të mbyllura.

Në takimin midis Ministrit të Shëndetësisë Roberto Speranza, dhe Presidentit të Konferencës së Rajoneve, Massimiliano Fedriga dhe i cili gjithashtu u ndoq nga Giovanni Rezza, Drejtori i Përgjithshëm i Parandalimit të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Silvio Brusaferro, Presidenti i Istituto Superiore në Sanità, çështja u bë në funksion të hyrjes së disa rajoneve në brezat e bardhë: nga hyrja e mundshme në sallat me ballo me kalimin e gjelbër deri në sektorin e dasmave, duke kaluar nëpër parqet tematike, kongreset dhe pishinat e mbyllura. Në territoret që do të hyjnë në zonën e bardhë, asnjë grila, ose pothuajse, nuk duhet të mbetet poshtë për shkak të kufizimeve anti-Covid.

Ora policore gjithashtu do të zhduket gradualisht: pasi hipoteza të qarkullojë në orët e fundit për ta rivendosur atë nga 24, në zonën e bardhë guvernatorët përsëritën “tejkalimin e kufizimeve për orë të qarkullimit dhe aktiviteteve”, pa paragjykuar respektimin e detyrimeve për përdorimi i maskave dhe “distancimi për të shmangur mbledhjet”.

Idetë dhe masat e reja të shpallura në funksion të monitorimit të ardhshëm, i cili ndoshta do të vendosë i bardhë për Friuli Venezia Giulia, Sardenjën dhe Molise. Javën tjetër mund të jetë radha e Liguria, Veneto dhe Abruzzo. Dhe kështu për të ndjekur pjesën tjetër të vendit i cili do të përfundonte në zonën me rrezik më të ulët deri në fund të qershorit.