Itali/ Moti: këtë herë breshëri i madh mund të dëmtojë shumë makina; ja zonat në rrezik

230
0

Në disa rajone vijnë stuhi të forta edhe me breshër. Sidomos gjatë minutave të ardhshme një sasi e madhe breshëri do të prodhojë fenomene të dukshme jo vetëm në Toskana dhe Liguria si dje, por edhe në Lombardi, Emilia Romagna dhe Veneto. Te tjera janë megjithatë të pranishme në pjesën tjetër të qendrës si në Lacio dhe gjithashtu në jug në Pulia.

Shkaku gjendet në hyrjen në lartësi të madhe të rrymave ajrore më të ftohta dhe të paqëndrueshme që zbresin nga Evropa Veriore të cilat do të ndërveprojnë me nxehtësinë e madhe ende të pranishme në vendin tonë. Një përzierje potencialisht e rrezikshme duke pasur parasysh sasinë e energjisë së përfshirë.

Kujdes sepse për shkak të kontrasteve të forta që do të krijohen ne nuk përjashtojmë rrezikun e stuhive veçanërisht të dhunshme me erëra të lidhura me shpërthime (shpërthime lineare që dalin nga stuhia) me shpejtësi mbi 80-90 km/h dhe madje edhe stuhi të mëdha breshëri me dëmtime të forta. për të gjitha makinat e ekspozuara./meteo.it/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.