Një i moshuar i djersitur hyn në një sallon makinash sa për tu freskuar. Pasi shitësja e mirëpret dhe i shërben, ai nxjerr një copë letër dhe asaj gati sa nuk i bie të fikët

1414
0

Një pasdite me shi, një plak i djersitur hyri në një sallon shitjeje makinash. Kur hyri, shitesja me një buzëqeshje ne fytyre e pyeti plakun: “Si jeni, zotëri? Si mund t’ju ndihmoj?”

Plaku u përgjigj me turp: “Më vjen keq, nuk eshte nevoja të më shërbeni. Unë hyra për të shijuar vendin tuaj me ajër të kondicionuar. Sot është një ditë e nxehtë dhe e lagësht. Do të largohem sapo te freskohem pak. ”

Pasi dëgjoi shpjegimin e të moshuarit, ajo u përgjigj: “Ke te drejte. Sot është një ditë e nxehtë dhe e lagësht. Me lejoni tju jap një gotë çaj të ftohtë. “Më pas ajo e uli plakun në një divan luksoz.

Plaku u përgjigj: “Por unë jam një fermer dhe punoj në fusha. Kam frikë se mund të shkatërroj divanin tuaj. ”

Shitësja buzëqeshi dhe u përgjigj: “Mos u shqetesoni. Divani sherben per tu ulur klientet tane. ”

Pasi plaku e piu cajin e ftohte, ai eci në seksionin e kamionëve dhe filloi të shikonte kamionët që shfaqeshin atje.

Shitesja iu afrua dhe e pyeti: “A jeni i interesuar në blerjen e një kamioni?”

Plaku u përgjigj: “Më vjen keq, unë jam një fermer i varfër dhe as para e as nevoje per këtë kamion”.

Shitësja u përgjigj: “Mos u shqetesoni, nuk është problem nëse nuk blini. Unë do t’ju shpjegoj specifikimet e kamionit dhe kush e di mund të keni një mik që është i interesuar “.

Shitësja shpjegoi specifikimet e kamionit tek plaku dhe plaku e dëgjoi me vemendje.

Pas dëgjoi shpjegimin e vajzes, ai nxorri një copë letër,ia dha shitëses dhe i tha: “Ky është lloji i kamionit dhe sasisë që kam nevojë. Faleminderit. ”

Shitësja mori letrën nga burri i vjetër dhe e pa atë. Ky njeri i vjetër donte të porosiste 18 kamionë! Shitëses gati i rane te fiket pasi e pa copën e letrës. Ajo i kërkoi me padurim plakut: “Zotëri, sasia që dëshironi të merni konsiderohet si një blerje e madhe dhe duhet tju sherbeje manaxheri im personalishe.”

“A mund të pritni që ai të kthehet dhe të diskutoni me të?

Plaku u përgjigj me qetësi: “Zonje, nuk ke nevojë të kërkosh menaxherin tënd. Unë jam një fermer dhe aktualisht, biznesi im po zgjerohet kështu që unë kam nevojë për të blerë një flotë kamionësh por nuk kam njohuri për kamionët. Frika ime më e keqe është shërbimi pas shitjes së kamionëve dhe mirëmbajtja e kamionëve. Kështu që djali im doli me këtë ide të thjeshtë dhe të shkëlqyeshme që të testojë çdo sallë ekspozite në qytet “.

“Unë kam qenë në një sallë ekspozite para se të vija këtu dhe kam qenë duke përdorur këtë skenar të saktë, por asnje shites nuk me kishte sherbyer tamam. Unë u lejova vetëm te shikoja kamionët. Kjo më ka zhgënjyer. Ndërsa, kompania juaj e dinte se nuk isha një klient, por më shërbeu me entuziazëm. Kështu që unë vendosa të ble kamionët e mi nga ju, pasi shërbimi juaj i mirë dëshmon se kjo kompani do të ketë shërbime të mira pas shitjes “.

Kjo histori na tregon se jo të gjithë ata që vijnë në dyqanin tuaj do të na tregojnë synimet e tyre të vërteta. Konsumatorët duhet të trajtohen njelloj, pavarësisht nëse konsumatorët kanë pantofla ose këpucë të shtrenjta. Nëse ata janë të mirëpritur, ata mund të përfundojnë duke blerë diçka.