Hapja e universiteteve/ Shahini jep lajmin e rëndësishëm për studentet

453
0

Gjate nje komunikimi live në Facebook, ministrja Besa Shahini foli per hapjen e universiteteve. Ajo tregoi se çdo hapje e pjesshme duhet të bëhet me protokolle strikte në mënyrë që të mos rrezikohet shëndeti i studentëve dhe pedagogëve.

Shahini iu ka kërkuar universiteteve të planifikojnë lëndët që mund të mbyllen online, në mënyrë që një pjesë e studentëve të mos kthehen në auditore. Universitetet do prezantojnë planet e tyre deri me datë 15 Maj.

“Kemi kërkuar nga universitetet që të planifikojnë se cilat janë ato lëndë që do të mbyllen plotësisht online – pra nuk do të kenë nevojë të kthejnë studentë fare në auditorë apo laboratorë; sa është numri i studentëve që kanë nevojë të kthehen në auditorë e laboratorë për punë të ndryshme para provimeve;

dhe sa është numri i saktë i studentëve që do të bëjnë provime gjatë korrikut dhe fillim-gushtit të këtij viti – gjithmonë duke prioritizuar studentët që do të diplomohen”, tha Shahini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.