Ky është fshati shqiptar ku të gjitha gratë janë të mira

833
0

Kosova dhe Shqipëria njihen për toponimet interesante të vendeve, e sidomos fshatrave. Zakonisht ato vihen sipas historisë së një vendi, por jo rrallëherë, ata që kanë luajtur një rol shumë të rëndësishëm kanë qenë pikërisht banorët.

E shpesh, këto fshatra kanë bërë bujë në rrjetet sociale me emrat e tyre, pasi janë aq interesant sa duhet të merren për studim. Por, së fundmi, në Shqipëri është gjetur një tjetër fshat që po fiton vëmendje.

Po flasim për fshatin “Gruemirë”, që duket se e ka kuptimin “grua e mirë”. Pyesim veten kush ka qenë gruaja që ka pasur kaq ndikim në këtë zonë, sa fshati ka marrë emrin e saj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.