Franca gati për ‘kthesën e madhe’, hap dyert për të huajtë që kërkojnë punë

2082
0

Franca do të nxjerrë rregulla të reja për lehtësimin e emigracionit ekonomik duke lejuar që në sektorët që hasin vështirësi për krahë pune, të kompensohet përmes marrjes në punë të të huajve.

Ky lajm ështtë paralajmëruar nga mediat pranë qeverisë së Edouard Philippe.

Dekreti i ri ligjor i ngjashem me ate te qeverise gjermane,parashikon përcaktimin e cdo vit të një numri të caktuar personash që mund të hyjnë në Francë për të punuar në sektorët ku ka nevojë për fuqi punëtore.

Kështu kompanitë dhe individët mund të heqin detyrimin të faktojnë se nuk kanë arritur të gjejnë punëtorë nga radhët e francezëve