Udhetimet drejt Amerikes, administrata e Biden merr vendimin e rëndësishëm

4
0

Administrata e Biden të hënën tha se planifikon të lehtësojë kufizimet për vizitorët ndërkombëtar të vaksinuar plotësisht duke filluar që nga fillimi i Nëntorit.

Të gjithë vizitorët e huaj duhet të vaksinohen dhe duhet të tregojnë prova të vaksinimit para se të hipin në një kompani ajrore të lidhur me SHBA, tha koordinatori i Shtëpisë së Bardhë për koronavirusin Jeff Zients. 

Ai shtoi se ai gjithashtu duhet të sigurojë një test negativ jo më vonë se 72 orë para fluturimit. Nuk do të ketë kërkesë për karantinë.

Zients tha se protokollet “do të mbrojnë amerikanët këtu në shtëpi dhe do të rrisin sigurinë e sistemit ndërkombëtar të udhëtimit ajror”.

Njoftimi ishte një fitore e madhe për industrinë e udhëtimit dhe për qeveritë evropiane që ishin përpjekur për një ndryshim. Administrata e Biden ka mbajtur ndalime të rrepta për udhëtimet jo thelbësore nga jashtë, edhe pse vendet e tjera kanë hapur kufijtë e tyre për amerikanët e vaksinuar plotësisht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.