Itali/ Referendumi për heqjen e Green pass me detyrim, nis mbledhja e firmave

55
0

Me certifikatën e gjelbër të detyrueshme nga 15 tetori për të gjithë punëtorët, mbërrin edhe mbledhja e firmave për të promovuar një referendum për shfuqizimin e Green pass. Siç është raportuar Today.it, faqja e internetit www.referendumnogreenpass.it është tashmë në internet, sipas asaj që lexohet në faqen e internetit të komitetit të referendumit, mbledhja e firmavedo të bëhet si fizikisht ashtu edhe dixhitalisht.

Kërkesa për mbledhjen e firmave për referendumin që shfuqizon dispozitat e ligjit për pasaportën e vaksinës u paraqit në zyrat e Gjykatës Supreme të enjten, 16 shtator.

Synimi është 500,000 nënshkrime deri më 30 shtator, siç përcaktohet me ligj, për të qenë në gjendje të mbajë referendumin në pranverën e ardhshme.

Sipas promovuesve, “Green pass është një instrument i dukshëm diskriminimi që përplaset me parimet themelore të sistemit tonë ligjor”, pasi do të përjashtonte “nga jeta ekonomike dhe sociale e kombit ata qytetarë që mbajnë besime dhe dëshmi të tjera përveç atyre të vendosura nga qeveria “dhe” do t’i shtyjnë pa deshire qytetarët të vaksinohen “.

Faqja e internetit e komitetit të referendumit tregon emrat e komitetit organizues dhe komitetit të garantuesve. Lista e parë përfshin juristen Olga Milanese, të Barit Salerno; Profesor Luca Marini, profesor i së drejtës ndërkombëtare në Universitetin Sapienza të Romës, ish nënkryetar i Komitetit Kombëtar për Bioetikën; Profesor Francesco Benozzo, profesor i Filologjisë Romane në Universitetin e Bolonjës. Lista e dytë përfshin profesorin Paolo Sceusa, president emeritus i seksionit të Gjykatës së Kasacionit; Profesor Ugo Mattei, profesor i së drejtës civile në Universitetin e Torinos; Profesor Alberto Contri, ish -president i Fondacionit Advertising Progress; Carlo Freccero, gazetar dhe ish drejtor i RAI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.