E gjithë Italia zonë portokalli ose e kuqe. Ja kur merret vendimi për masat e rrepta

826
0

Të dhëna të reja mbi përhapjen e infeksionit priten të enjten dhe do t’i nënshtrohen një ekzaminimi të ri. Pastaj, të Premten, vendimi përfundimtar do të merret në Këshillin e Ministrave. “Por nëse të dhënat janë këto, është me të vërtetë e vështirë të mos marrësh menjëherë masa më të rrepta, madje edhe duke marrë parasysh faktin që nuk jemi akoma në kulm”, shpjegon ministri i pranishëm në takim.

Rekomandimi i ekspertëve Shkencëtarë vazhdojnë të kërkojnë rritjen e masave transmeton shqiptari.net. ISS e përsërit atë në rezultatet e studimit mbi variantet: “Ngadalësimi i tyre është i mundur vetëm me masa të ashpra, pasi ato mund të kenë një ndikim të rëndësishëm”. Të dhënat e reja javore të monitorimit duhet të fotografojnë përkeqësimin e mëtejshëm të kurbës epidemiologjike, duke dërguar në mënyrë efektive pothuajse të gjithë Italinë në zonën portokalli ose të kuqe.

MInistri Speranza: “Masa të reja të mundshme, afate të ngushta oportune” “Unë mendoj se kufizimet e reja janë të mundshme në mënyrë që të mos ketë një përkeqësim nga pikëpamja shëndetësore. Unë mendoj se ato janë të përshtatshme në një kohë të shkurtër për të vënë nën kontroll kurbën”, tha Ministri i Shëndetësisë. Roberto Speranza. “Shkencëtarët tanë po na kërkojnë të marrim masa më të rrepta dhe unë besoj se është e drejtë. Ne do të duhet të vlerësojmë numrat me shumë kujdes dhe të përpiqemi të ndërtojmë masa proporcionale.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.