Doli në publik pa maskë, Mateo Salvini e peson keq

232
0

Gjithçka ndodhi më 25 gusht, në Benevento. Dhe episodi nuk dështoi të ngrejë shumë polemika. Matteo Salvini kishte vizituar kryeqytetin e Campanias për të takuar votuesit dhe mbështetësit e Lega-s, përmes Traianos.

Ish-ministri i Brendshëm, gjatë eventit, nuk dëshironte të vinte maskë, pavarësisht nga detyrimi për të përdorur pajisje mbrojtëse pas orës 18:00 në mungesë të distancave të sigurisë siç është parashikuar në aktin normativ të qeverisë. Gjithsesi, Salvini ka vendosur të paguajë gjobën, pas raportit të Lolicisë Komunale: 280 euro.

“Ai nuk përdori, gjatë ngjarjes, pajisjet mbrojtëse personale në hapësirën e hapur për publikun, – shkroi policia në raport, – ku për shkak të karakteristikave fizike të vendit ishte formuar një tubim i konsiderueshëm i njerëzve”.

Një rast që ngriti menjëherë bujë, aq sa vetë kryebashkiaku i Beneventos, Clemente Mastella, ndërhyri në këtë çështje, duke sqaruar gjithashtu se “protesta ishte zhvilluar pa autorizim. Një sjellje, – shtoi ish-parlamentari,- në shpërfillje totale të legjislacionit, i cili i detyron të gjithë që nga ora 6 e më pas të mbajnë maska ​​edhe jashtë dhe në rrethanat e tubimeve të mundshme”.

Por Matteo Salvini “ka hapur portofolin”. Dhe së bashku me shumën e paguar ai në Policinë Komunale të Beneventos, ka arritur edhe pagesa e një anëtari tjetër të Lidhjes – siç raportohet nga shtypi lokal, i cili shton: “Në javët e ardhshme, procesverbali duhet t’u njoftohet gjithashtu udhëheqësve lokalë të partisë që morën pjesë në protestë”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.